Donderdag, 18 juni 2015

Marina Port Napoléon 4

08.18 uur, 18 juni. Ik ben net klaar met 16 juni. Zeven uur eruit gegaan. Ik heb vannag van 06.00 uur tot 07.00 uur geslapen. Ingeborg gaat de was doen.

Vijf over half één. Lunstijd, Ing, weet je dat? Ja, wat dacht jij dan? Een hoop dingetjes gedaan. Nu moeten we de mast nog even “verder doen” en dan zijn we klaar. Dat moet wel met z’n tweeën, die vallen er doorheen trekken. Maar we moeten eerst even met Rainer praten, hoe of wat. In ieder geval heb ik alvast maar de impellers van de waterpomp en van het oliepompje (overhevelpomp van de voorraad- naar de dagtank) vervangen. De impeller van de waterpomp stond op het punt om te overlijden, ik was dus net op tijd. Het waaiertje van de oliepomp was weer geheel in onderdelen uiteen genomen in zijn “huisje”, deed niets meer, dat was de derde keer. Wel logisch ook want die waaiertjes zijn niet geschikt voor olie. Gelukkig had de watersportwinkel de impellers in voorraad. De bakboord diesel tank is leeg (voorraad), we moeten dus nodig tanken. De zon schijnt en de stront waait nog steeds van de dijken.

Na de luns kijken we alvast naar de kaartjes van de route en bezinnen ons op het feit dat de antennepaal ook nog plat moet en hoe het dan gaat met de gps ontvangst. Goed, waarschijnlijk. Nu ga ik naar de mast terug, je loopt wat af hier, waar ik zal proberen de rolrevers er vanaf te slopen.

Tien over drie. Een uurtje of twee wezen sleutelen aan de rolrevers, kreeg ze er niet af, heb ze maar weer met een hoop gevloek en gedoe in elkaar gezet. Toen ik daarmee klaar was heb ik maar eens gebeld naar meneer Petras van Fastmast Deutschland, die vandaag langs zou komen. Niets gehoord of gezien tot nu toe, ja, en dan ga je bellen, hè? Ik kreeg hem aan de lijn en vroeg: waar zit je, ben je er al bijna? Nee, ik was gisteren al in Napoleon, heb naast je boot gestaan en geklopt maar jullie waren er niet en ik moest weer weg! Een tijdje bleef ik stil. Ik geloofde mijn oren niet. Heb je niet van een telefoon gehoord, klootzak!? Dat zei ik natuurlijk weer niet, softie die ik ben. Ik zei wel dat we vandaag hadden afgesproken en dat ik dit niet begrijp. Zijn excuus was een haast transport vanuit Lübeck en terug, of zoiets. Mijn vertrouwen in deze meneer daalde met een procentje of vijftig. Hij had mijn mast gezien, weet hoe ie er uitziet, zei dat ik hem goed op moest binden en beloofde uiterlijk vanavond een mailtje te sturen met gegevens over het transport van de mast: bestemmingsadres, contactgegevens en dergelijke. Na “opgehangen” te hebben liep ik een tijdje rond mijn mast hardop te godver’en , dat moet, anders klap ik uit elkaar. Sta je twee uur voor Jan Lul te sleutelen en dan krijg je dit er ook nog overheen! Binnen de kortste keren zat ik weer op de boot, was er klaar mee. Ik laat verder alles op de mast zitten, alleen de radar haal ik er af en we gaan alles goed vastsnoeren met een lange, sterke rijglijn.

Half zes. Met Ingeborg heb ik de laatste hand gelegd aan het “inpakken” van de mast met een sterke rijglijn en het afnemen van de radardome. Vanavond gaan we in het restaurant zitten om het mailtje van Petras af te wachten en 16 juni op de weblog te zetten. Nu hebben we besloten morgen te vertrekken naar Port St. Louis. Er is geen reden meer om hier te blijven en het scheelt zo’n 60 euro. In St. Louis liggen we dichtbij een pompstation en bij de supermarkt, da’s belangrijk. We hebben ook een geplastificeerde kaart gemaakt met de naam van de boot erop, zodat Petras weet welke mast het is, want helemaal zeker kan ik er niet van zijn dat ie inderdaad mijn mast heeft gezien.FOTO’S

Hallo, iemand daar?

Hallo, iemand daar?

Deze gaan we bedekken

Deze gaan we bedekken

Goed ingesnoerd

Goed ingesnoerd

Idem

Idem

Naamkaartje voor de zekerheid

Naamkaartje voor de zekerheid

Het is een heel eind rijgen

Het is een heel eind rijgen

Er ligt weer een buurman in de box naast ons, een enorme motorboot uit Estland, dat wordt weer etteren als de wind zo hard blijft doorstaan morgen.

Het lijkt wel of er een auto op ons voordek staat

Het lijkt wel of er een auto op ons voordek staat

Tien over zes. Bootje leeggemaakt en op de kant getrokken. Gaan we straks na het restaurant nog oprollen en op dek leggen. We eten heerlijke sperziebonen en nog meer lekkere spullen.

Half negen. We zijn vreselijk koortsachtig bezig. Net naar het restaurant geweest en 16 juni op de weblog gezet. Ik bestelde een biertje, een halve liter, het gebruikelijke ritueel. Komt het kind met twee glazen bier aanzetten van 25 cl. elk, ja, we hadden geen halve liter glazen meer! Je blijft lachen hier. Ze bleef ook vragen of we niet iets wilden eten. Nee, echt niet, zeker na gisteravond niet, alleen bier en internetten! Ik begrijp het wel een beetje want ik zie exact dezelfde bejaarden als gisteravond binnenkomen die hier het diner komen gebruiken; kennelijk elke dag? Tsja. Uiteraard was er geen e-mail van Petras. Morgenoggend maar even kijken.

Kwart over negen. Het is nog licht. De mast is nu geheel klaar voor transport. De steelbare delen hebben we bedekt met plastic en ducttape, het is nu één compact geheel.

Ducktape, kan je een hoop mee doen

Ducttape, kan je een hoop mee doen

Ingeborg heeft er nog lol in

Ingeborg heeft er nog lol in

De radarpot staat veilig in de boot (kon er ook op blijven zitten, volgens Petras, doen we dus niet). De coating begint te slijten, zie je dat?

De radarpot staat veilig in de boot (kon er ook op blijven zitten, volgens Petras, doen we dus niet). De coating begint te slijten, zie je dat?

Nog een laatste portretje

Nog een laatste portretje

Hier gebeurt het allemaal

Hier gebeurt het allemaal

Bootje is opgevouwen en op dek gelegd. Dat is dus ook klaar. Ingeborg puzzelt nu en ik ga schrijven. Morgenvroeg gaan we weer hard aan het werk.

Vijf over elf. Ik heb vijf regels geschreven de afgelopen twee uur. Ik zit steeds te knikkebollen achter de kaartentafel. Het waait nog steeds keihard en evengoed komen er muggen binnen. Ik neem nog maar een kaasje en een pindaatje. Ingeborg hoort geluiden, ik niet.

Twaalf uur. Wat dacht je ervan? Ja, we gaan maar naar bed. Morgen weer een dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Donderdag, 18 juni 2015

  1. Cees zegt:

    Willem, heb je toch nog een motorboot. Heb je altijd al gewild toch.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s