Vrijdag, 19 juni 2015

Port Napoléon – Port St. Louis du Rhône (Centre Ville)

Dag Datum Wind Weer
Vrijdag 19 juni 2015 N – NW, 6 – 8 Bf Zonnetje
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
12.15 uur 13.15 uur 10.452 (trip 2/track 3) 4626 uren en 30 minuten

Zes uur. Konden niet meer slapen. We gaan zo om beurten douchen en straks om acht uur naar het restaurant om te kijken of meneer Petras al een mailtje heeft gestuurd.

Tien over half acht. Klaar met douchen en stukkie schrijven (17 juni). Zometeen naar het restaurant om het erop te zetten en de mails te bekijken en een cappuccino te drinken. Daarna meteen naar het havenkantoor om met de havenmeesteressen af te rekenen en dan kunnen we vanoggend naar Port St. Louis du Rhône, zoals dat stadje heet. Het waait alweer als de pieten. Houdt dat nooit op hier? Ingeborg zit eventjes tussendoor te puzzelen, naast de enorme radarpot die op de bank ligt, wat een bakbeest is dat toch, die radar bedoel ik.

Tien over half elf. We zijn zo druk bezig geweest dat het inspreken in de voice recorder erbij inschiet. Petras had natuurlijk niets gemaild. Ik belde hem op en toen beloofde hij meteen iets te sturen. Ik liep het restaurant weer in en ja hoor, daar was de mail: hij stuurde gewoon een link naar de website van Port Royan, dat was alles! Kijk, nu begin ik me behoorlijk ongerust te maken! Deze figuur zal toch wel de juiste mast daarheen brengen?! Als ie het überhaupt al doet! Ik zal een foto van de mast met ons naamkaartje eraan maar naar hem toe mailen, dan kan het niet missen. Ik moet het van me afzetten. Ik componeer een uitgebreide e-mail naar de jachthaven in Royan, in het Engels, waarin ik ze van de komst van de mast op de hoogte stel en wie hem brengt, dat die persoon ook contact met hen opneemt en wanneer (ongeveer), en of dat niet op problemen stuit, enz. enz. Ik stuur Petras een kopie hiervan en stuur apart een e-mail dat ik dat gedaan heb. Nu maar hopen op enige reactie van deze of gene. Daarna zijn we wezen afrekenen op kantoor. De totale schade bedroeg 359 euro. Voor 4 dagen liggen: 192,= liggeld, 12,= electriciteit, 140,= voor het masthijsen en 15 euro voor opslag van de mast tot 16 juli a.s. Alles bij elkaar valt het mee. Ik ben nog even bij de mast wezen kijken, of het naambordje nog goed zat. Terug op de boot eerst koffie gedronken en toen de bimini eraf getild en naar voren gelegd, de antennemast omvergehaald en op de grote stuurboordlier op de kuiprand vastgebonden met een kussen ertussen. Fluitje van een cent. De GPS antenne van de plotter bleef het gewoon doen. Klaar.

Hij ligt lekker zacht op een kussentje....

Hij ligt lekker zacht op een kussentje….

.....en slechts een klein beetje in de weg

…..en slechts een klein beetje in de weg

Alleen de stroomkabel en de waterslang binnenhalen en dan zijn we echt klaar om los te gooien. Het enige waar we mee zitten is die stormachtige wind in combinatie met het feit dat die 58 voets speedboot naast ons ligt; dat lukt nooit zonder schade! Er is ook niemand aan boord. Afwachten maar. Te 11.50 uur komt de schipper eindelijk aanlopen met zijn kinderen. Aah, ja, natuurlijk, wij gaan ook weg! Hij spreekt best goed Engels, als Estlander zijnde. Mag ik je waterslang even lenen? Natuurlijk. Zijn zoon gaat een tijdje de tank zitten vullen. Nou dan kan ik net zo goed nog even gauw twee grote stootwillen kopen om achter de boot te hangen, dat was ik helemaal vergeten.

Prachtige witte stootballen, nog in de verpakking!

Prachtige witte stootballen, nog in de verpakking!

Half één hangen ze, is de Estlander weg en kunnen wij ook. Goodbye Napoleon!Het waait erg hard, dwars op het geultje naar de vrijheid. Dit vereist aandachtig sturen. Er staan koppen op de golven, zelfs op dit betrekkelijk kleine oppervlak; het water stuift af en toe in ons gezicht.

Goodbye Napoleon

Goodbye Napoleon

Tis hier plat en nat

Tis hier plat en nat

Het stuift er overheen

Het stuift er overheen

Daar bij die witte lichtopstand werd het pas echt serieus!

Daar bij die witte lichtopstand werd het pas echt serieus!

Als we iets verderop komen wordt het helemaal erg; van foto’s nemen is totaal geen sprake meer, dat had met de onderwatercamera gemoeten. Het is niet ver naar de ingang van het kanaal naar Port St. Louis, maar in het eerste gedeelte is het een groot stuk open water vanaf de grote havens tot aan de strekdam. We boksen daar aan lagerwal op tegen de behoorlijk hoge golven en ik word zeiknat gesproeid want op de automaat varen kun je wel vergeten in deze omstandigheden.

Ik werd nat tot op de draad

Ik werd nat tot op de draad

Als de tuigage erop had gestaan waren we plat gegaan. Ingeborg begint hem zowaar te knijpen en ik ook een beetje, moet ik toegeven. Hadden we wel weg moeten gaan? Als de motor maar blijft draaien. Hij heeft al ruim 4600 uur probleemloos gedraaid; het zal toch wel? De boot is een stuk lichter en eigenlijk valt het me mee: met 2200 toeren komt ie net boven de 5 knopen. We slingeren als een ouwe aap op de dwars inkomende golven, niet normaal! Eenmaal in het kanaal is het water vlak en het leed geleden. Hier en daar staan langs de kant campers die zwaaien. Geinig. Ik ga binnen droge kleren aantrekken en warm worden.

Straffe wind

Straffe wind

Idem

Idem

Een landingsbaan van zonnepanelen

Een landingsbaan van zonnepanelen

Port St. Louis in de verte

Port St. Louis in de verte

Kwart over één meren we af aan de hoge stenen kade, vlak voor de sluis, waar al een paar andere boten liggen, waaronder de Estlander of moet ik “Est” zeggen? Die sluis geeft toegang tot de Grand Rhône, die ik onlangs in een stukje uitschold voor: Petit Rhône, die komt pas voorbij Arles, als we linksaf slaan. We liggen koud twee minuten of een officieel uitziende figuur komt ons vertellen dat dit de commerciële kade is en verboden voor jachies. Ok, ik pak de nieuwe marifoon en krijg glashelder de havenmeesteres van de marina aan de overkant aan de lijn. Heel gezellig. Ja hoor, ik kan op steiger G 16 gaan liggen. Ze zal me opvangen, zegt ze. I like that a lot. Half twee worden we opgevangen in een box naast een asociaal grote trimaran die asociaal ligt afgemeerd met landvasten “door de lucht” waar we onderdoor moeten kruipen, door twee potige kerels gezonden door de havenmeesteres.

Asociaal

Asociaal

Wat een wereldreis! We melden ons op de “Capitainerie” bij het meisje van de marifoon. Leuke, opgewekte meid. Heel gezellig, we lachen wat af. Ze registreert ons en ik krijg een electronische kaart voor de steigerpoort en de sanitaire ruimten. Elke steiger heeft een stevige poort die automatisch in het slot valt. Dit is geloof ik de eerste keer dat ik een “100 procent” beveiligde toegang in een jachthaven tegenkom. Prachtig! De toiletten en douches hier zijn ook ongeëvenaard! En dat voor 29 euro per nacht (voor boten tot 13 meter). Superdeluxe.

Fijne  haven

Fijne haven

Daar liggen we

Daar liggen we

Zo'n klein stukkie en dan zo'n angst!

Zo’n klein stukkie en dan zo’n angst!

Morgenoggend 11.30 uur schenkt de stad een gratis drankje in voor de bootjesmensen, hier voor het havenkantoor. Het wordt steeds mooier, zeg! Port Napoléon kan er, in vergelijking hiermee, een hele grote punt aan zuigen. In een opgewekte stemming en met de stormwind in de rug lopen we terug naar de boot.We eten een broodje en spuiten daarna het zout van de boot. Dat knapt een heel eind op zo. Ik zoek vervolgens de klapfiets uit waarvan er nog maar 1 spaak gebroken is en daarmee ga ik dieselexpedities doen naar de pomp bij de Intermarché. De diesel kost hier 1,21 eurocent, kan m’n ogen niet geloven. Ik ga beide tanks volstampen en alle cans vullen. Vandaag maak ik een beginnetje: van half vier tot kwart voor zes rij ik 4 keer heen en weer (105 liter totaal), de mevrouw achter het geldloket van de doe-het-zelf pomp gaat steeds blijer kijken. Ik hoop maar dat de spaken het houden. Morgenochtend om acht uur ga ik verder hiermee.

Zes uur. Ben nu wel een beetje moe van dat gesjouw. Ingeborg bakt kip met knoflook, heerlijk. Ze hebben bij het havenkantoor vlaggetjes opgehangen voor de matineuze steigerborrel morgen! De boulevards rond de haven zijn prachtig vormgegeven, mooi glad, hier en daar lichten in het wegdek, prima te befietsen. Mijn voeten staan in de fik.

Vijf over half zeven. Het voedsel komt door: knofkip, sperziebonen, salade, eitje, uitje; kan niet beter.

Tien voor zeven. Man, wat heb ik lekker gegeten! Waar zouden we zijn zonder knoflook, peper en zout!

Tien voor half negen. Het is bijzonder aangenaam in de kajuit met de wind die er in staat. De luiken staan open en het kwik komt daardoor niet boven de 27 graden. Ik heb net een nieuw mastje gemaakt, de pikhaak voldeed niet, te kort. Ditmaal heb ik de reddingsjoon bij zijn kladden gepakt en vastgezet tussen de granny bars. Ik kan hem desgewenst zo neerhalen. Ik ga maar eens wat schrijven.

Instant Mast

Instant Mast

Kwart over tien. We gaan een stukje wandelen. Stukje is af. Saai stukje.

Kwart over elf. Terug van wandelen over de boulevards en langs de Grand Rhône. Het was daar aardedonker en luguber. Gauw de stad weer in, die ook niet echt een vrolijke uitstraling heeft saves. Bij de Krediet Agricola haalde ik geld uit de muur voor nog meer diesel morgen. Uit de bibliotheek in het “havenhome” leende Ingeborg een paar boeken en zette er een paar terug. We maakten meteen gebruik van de luxe toiletten. Nu is het tijd voor bedje. Morgen weer een vermoeiende dag. Deze was best fijn.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vrijdag, 19 juni 2015

  1. Linda zegt:

    Waarom moest er een substituut mastje komen dan?
    Wat een @%* is die Petras zeg. Geeft zeker geen fijn gevoel, maar slim om alvast die mail met foto etc te sturen. Loopt vast wel goed af… Was de borrel bij de Fransen nog gezellig?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s