Donderdag, 25 juni 2015

Béziers – Port de la Robine

Dag Datum Wind Weer
Donderdag 25 juni 2015 Zie gisteren Zonnig
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
09.15 uur 16.45 uur 19.600 (trip 47,4/track 39,67) 4660 uren en 30 minuten

Zeven uur. Up and about. Ik ga naar de olie kijken. Heb stukje afgemaakt, kwartiertje werk, moet alleen de fotootjes erbij zoeken. Ik moet nu van Ingeborg even de olie van de motor nakijken en daarna gaan we boodschappen doen en weg.

Kwart over zeven. Kwart litertje erbij. Laatste keer was in Port Nap. en sindsdien hebben we heel wat uurtjes gemaakt. Niet verkeerd, wel die motoruren, niet het verbruik.

Half negen. 22 juni is af. Boodschappen doen in de Casino supermarkt. Die zit in een groot modern winkelcentrum, niet ver van de haven. Met drie kwartier zijn we klaar en terug op de boot.

Tien voor tien. We zijn de eerste sluis met alle gehannes die dat met zich mee brengt, alweer uit en varen over een aquaduct dat over een rivier heen gebouwd is, dit moet het mooiste in zijn soort zijn van het Canal du Midi. Helaas kunnen wij het van bovenaf niet zien.

DSC_7022 DSC_7023 DSC_7026 DSC_7027

Elf uur. De Fonserannes sluis hebben we ook achter de rug. Dat is een motherfucker van een complex zeg! Het zijn er 7 achter elkaar en aan elkaar vast. Er kunnen twee, hooguit drie boten tegelijk per sluiskommetje naar boven worden geschut en je moet beslist een mannetje op de sluis hebben staan die met je meeloopt om je lijntje vast te houden en mee te nemen of om het aan te pakken. Wij hadden het geluk dat Jacqueline, een in Zwitserland wonende Nederlandse erg geïnteresseerd was in ons en op alle sluizen meeliep. Het hele (Zwitserse) gezelschap waar ze mee was, was bereid een half uurtje op haar te wachten. Het hele complex zag trouwens zwart van de toeschouwers. Het was ook zeer spectaculair het geweld te zien waarmee tonnen water elke keer onder de deuren door de kom in bulderden. Voor ons was het niet echt een pretje. De boot werd met geweld omhoog gegooid. We kregen er allebei kromme vingers (om van kromme tenen maar niet te spreken), rugpijn en krakende knieën van. De boot die met ons mee omhoog ging was een tripperboot, gevuld met ouden van dagen die voor Ingeborg applaudiseerden toen die een landvast met succes om een bolder lasso’de. Na ruim drie kwartier waren we “boven”, een spectaculaire ervaring rijker maar van mij mag het “iets minder wezen” van dit soort. Dit doen we nooit meer, tenzij volledig behangen met hydraulische boeg- en hekschroeven en geen diepgang. Die kanaalbakken schijnen het allemaal moeiteloos aan te kunnen. Wij werden echter steeds met de boeg tegen de sluismuur gesmeten. Ik had algauw twee grote stootwillen permanent aan de preekstoel hangen, dat begrijp je. We namen hartelijk afscheid van Jacqueline, die op elke sluis gezellig met Ingeborg heeft staan babbelen. Over en weer fotootjes maken natuurlijk.

De bejaardenboot

De bejaardenboot

Druk op de sluis

Druk op de sluis

Idem

Idem

Met donderend geweld

Met donderend geweld

Steeds hoger

Steeds hoger

Dat meisje met de zonnebril is Jacqueline

Dat meisje met de zonnebril is Jacqueline

Afijn, dat was dan weer dat. We richten de blik naar voren tot de volgende bocht in de prachtige “Sloot du Midi”. Ik ben overigens zeer verbaasd dat een Johnson waterpomp zoveel modderwater kan verwerken, complimenten hoor! Maar dit terzijde. Op naar Capestang. We hebben de hele dag voor ons. Helaas zit de boot met de oudjes voor ons, die gaat niet zo hard. Oeps, zouden wij ook niet doen!

Het kanaal kronkelt door het warme land. Ook hier veel zieke en dode platanen, als er een wit kruis op staat zijn ze ten dode opgeschreven; worden ze omgehaald, ooit. Veel zijn al omgezaagd, getuige de kale plekken langs het kanaal. We varen met 1100 toeren, harder kunnen we niet met die tripperboot voor ons. Hoeft ook niet.

DSC_7046 DSC_7048 DSC_7049 DSC_7053 DSC_7061 DSC_7064

Kwart voor twaalf. Colombiers, een stadje met een mooie kerk trekt aan ons voorbij. Een heleboel boten aan de kant. Geen plaats voor passanten zo te zien. Alles ligt hartstikke vol. We zijn ook niet van plan te stoppen. De bejaardenboot keert na Colombiers. Wij wensen hen “bon voyage en ooievaar” en krijgen in koor hetzelfde terug! Zij nemen dezelfde route terug, ze kunnen trouwens niet anders. Terug door die Fonserannes sluizen lijkt we wel leuk; je laat je op je gemak zakken. Ik denk erover om dat een keer met de Kuster te doen: langs de Atlantische kust, dan de Gironde op en door het Canal du Midi naar Zuid Frankrijk en via de Rhône weer terug naar Nederland en dat alles in 1 seizoen, moet te doen zijn.

DSC_7066 DSC_7071 DSC_7076

Iets over twaalven ploegen wij door de “Tunnel de Malpas”, onze eerste tunnelervaring. Gelukkig kunnen we de uitgang zien anders kregen we last van claustrofobie en van tunnelvision.

DSC_7083 DSC_7088 DSC_7091 DSC_7093 DSC_7097 DSC_7101

Het valt me op dat we tot nu toe geen enkele live-aboard tegenkomen met zijn mast plat, afgezien van de “Dragonfly” die gisteren Béziers voorbijgevaren is. Alleen maar van die kanaalboten en een enkel stalen Nederlands motorjacht, meestal onder vreemde vlag. Dat moest ik even kwijt.

Half een. Het landschap wordt heuvelachtiger, we komen met die sluizen natuurlijk ook steeds hoger te varen. Fraaie cypressen en andere boomsoorten, mooie vergezichten, prachtig hoor!

DSC_7111 DSC_7107 DSC_7104 DSC_7103 100_8417 100_8414 100_8411

Eén uur. Poilhes gepasseerd. Een heel mooi, schilderachtig plaatsje met een goede aanlegkade. Daar kon je goed liggen, moeten we onthouden. Maar die zijn er zoveel hier, van die plekjes waar je wel een week zou willen liggen. We doen het niet, er zijn te veel onzekerheden rond de mast. Mijn eigen schuld, had het beter moeten organiseren (lees: meer moeten betalen; niet tegen van de Wetering zeggen).

DSC_7116 DSC_7124

Tien voor twee. Capestang gepasseerd. Daar is een bruggetje waar heel veel boten voor zijn blijven liggen om de eenvoudige reden dat ze er niet onderdoor kunnen. Dat bruggetje is de maatstaf voor het Canal du Midi, als je daar doorheen kunt, kun je alles pakken. Wij pasten er met gemak in, no worries.

Capestang

Capestang

De maatstaf voor het Canal du Midi

De maatstaf voor het Canal du Midi

Idem; wij zijn geslaagd!

Idem; wij zijn geslaagd!

Tien voor half drie. De trage boot voor ons is gestopt en we schieten iets beter op, richting Argeliers.

Tien voor vier. We naderen Argeliers. Er komt een binnenvaartschip op ons af. Ingeborg staat aan het roer. De herrie van de cicaden in de bomen is oorverdovend. Hele horden calimero’s komen langs op het jaagpad dat langs het hele Canal du Midi loopt, dat is in de moderne tijd dus mooi een toeristische fiets- en wandelroute geworden. Het binnenvaartschip blijkt omgebouwd te zijn tot woonschip.

Tien over vier. Voorbij Argeliers. Zojuist, vlak voor een brug, liepen we een beetje vast, met 1,3 m op de dieptemeter. De schroef en de as maakten een enigszins ratelend geluid en de dieptemeter geeft plotseling diepten tussen 3 en 19 meter aan. Dat zijn momenten waarop je ondanks de hitte kippenvel krijgt en de haartjes op je armen overeind gaan staan. Moving on. Ik zie een bord: “note your time”. Je kan je eigen snelheid controleren, of je te hard vaart of niet. Een volgens bord zegt: als je minder dan 10 minuten hebt gevaren tot aan dit bord, was je te snel! Geinig. Wij bleven onder de maximum snelheid (8 kilometer per uur).

100_8427 100_8431 100_8433 100_8436 100_8439 100_8440

DSC_7150 DSC_7152 DSC_7158 DSC_7171 DSC_7174 DSC_7181 DSC_7184 DSC_7185Half vijf. Port de la Robine wordt het niet. Geen leuk plekje te zien, er staat een luidruchtige fabriek. Ook hier veel oude binnenvaartschepen van Nederlandse origine. Een eindje verder, direct na een aquaduct is een kade met een snackbar-achtig restaurantje en een eenvoudig terras. Daar stoppen wij. Je mag daar graties liggen. Geen verplichting om te eten, niks. Eerst drinken we op het terras een biertje en een Oranginaatje. Daar waren wij wel aan toe. Praten met een Engelsman van een jaar of vijftig en zijn dochter, die met een trailerbare boot met gestreken mast aankwamen. Hij had het al vaker gedaan, door het Canal. Had goeie tips. Het meisje zat er stil bij. Hij heeft een verbogen blad aan de schroef van zijn buitenboordmotor, een Honda van 20 pk. Een beetje groot voor dat bootje. Ja, als we niet zeilen, gaan we waterskiën, zei hij. Is dat je dochter vroeg ik, toen de tijd rijp was. Neen, zij is mijn verzorgster. Kijk, dat doe je goed.

Na met Linda te hebben geskypt (er komt een hittegolf aan in Frankrijk met temperaturen van 35 tot 45 graden, dat is erg heet!) gaan wij “uit eten”. Het worden diverse hapjes van de Tapas-kaart, de enige kaart die ze hebben. Het is te veel en de restanten gaan in de doggy-bag, daar kunnen we de komende dagen ons brood mee beleggen. Na den eten lopen we over een steil pad door het bos naast de boot naar beneden onder het aquaduct en ik ga pootjebaden in de ijskoude rivier. Er is een dieper stukje waar we morgenochtend ons gaan wassen, geweldig! Ik had meteen al zin om me te laten vallen, maar ik had te veel kleren aan. Terug op de boot probeer ik te schrijven. Dat hou ik vol tot kwart voor elf. Ik kom aardig ver en heb de foto’s al uitgezocht, maar ik hou het voor gezien, het is te warm, te benauwd. Ik wil liggen en slapen. Buiten is het inmiddels 10 graden koeler dan binnen; de boot is te goed geïsoleerd! De cicaden zijn stil, waardoor je nu de fabriek verderop kan horen, maar niet al te erg.

DSC_7188 DSC_7191 DSC_7192 DSC_7193 DSC_7194 DSC_7196 DSC_7198 DSC_7206 DSC_7210 DSC_7217 DSC_7218 DSC_7222

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 25 juni 2015

  1. Hoi, hoi. Nou, hebben we te veel gezegd. Prachtig toch?. In Berziers hebben wij vroeger ook vaak staan kijken. Inderdaad jammer dat jullie een beetje haast maken. Maar jullie komen vast een keer terug om alles nogeens goed te bekijken. Maar jullie genieten wel zo te zien en te horen. Gr. Cees en Marijke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s