Zondag, 12 juli 2015

Pauillac 2

Kwart over acht. Goed geslapen vannacht. Ingeborg ligt zelfs nu nog te slapen. Ik ben er om half zeven uit gegaan. We ruiken sigarettenrook in de kajuit, Gauloises, gadverdamme. Ik kijk naar buiten door een kajuit raampje maar zie de schuldige niet, wel zie ik de kolkingen, wervelingen in de haven. Dat is helemaal niet erg, dat is geen stroming. Ik heb het stukje van 11 juli geschreven maar krijg het er niet op, op de weblog. Net als 10 juli dat ik gisteren schreef. Ik ga het met de havenwifi proberen, buiten aan de kuiptafel. Eerst rits ik een zijflap aan de bimini om de opkomende zon te weren, dat scheelt enorm. Het lukt! Op dit tijdstip is het netwerk snel, net zo snel als mijn nu falende Orange netwerkje was. Helemaal goed.

Half twaalf. Na het schrijven ben ik het vulles weg gaan brengen en ik heb de sleutel van het mastenhok gevraagd aan de havenmeester. Ik kreeg hem weer niet. Hij heeft het met zijn baas besproken en die wil niet dat daar aan de mast gewerkt wordt, maar morgen sleept ie hem naar het parkeerterrein (ik hoop niet over de grond) en daar kunnen wij in alle rust er aan werken. Krijg ik dan echt genoeg tijd daarvoor? vroeg ik nog, wantrouwig. Ja, ja, zeker een hele dag. Ik weet dat het water na vieren zo hoog staat dat de boot zou kunnen aanleggen bij de masthijs-pier, dus het zou zo maar kunnen dat ze gaan drammen, om wat voor reden dan ook, toch dezelfde dag het ding erop te zetten. We moeten het maar afwachten. Ik ben toen doorgefietst, linksaf over de boulevard met een boog de weg volgend tot ik bij een rotonde rechts een grote Carrefour zag en links een garage waar een man bezig was met een auto op de brug. Aan hem vroeg ik of ie ook fietsen repareerde. Nee, dat niet maar verderop in het dorpje Bages zit er wel één. Hij wees me de weg en ik fietste Pauillac uit, de D 2 op, langs wijngaarden en een luxe wijnkasteel, Chateau Lynch-Bages. Daar stond het al op een bord: “Atelier Vélo”. Omdat ik het niet direct kon vinden vroeg ik in een luxe bakkerij bij het kasteel de weg. Daar meneer, dat straatje in, aan uw rechterhand en verdomd: een binnenplaatsje met een kleine werkplaats en een fietsverhuur, netjes opgeruimd, met een vriendelijk meisje achter een bureau. En dat op zondag. Ja hoor, brengt u ze morgenochtend maar, sprak zij in het Engels. Opgelucht peddelde ik terug naar de haven, een kleine drie kilometer (dat moet ik wel lopen als ik ze weggebracht heb!) en vertelde Ingeborg het goede nieuws. Koffie gedronken en buiten gecomputerd, kijken naar de e-mails, reacties en dergelijke. Via de Skype bel ik met Ma. Alles gaat goed. Er was post, Linda komt dat morgen bij haar ophalen. Met Ricky gaat het niet zo best momenteel, heeft erg veel pijn aan zijn nek. Helaas moet ie 2 of 3 weken wachten op een MRI-scan, verdamme. Wij wensen hem sterkte. Zus Miriam komt ook op de Skype langs. Ze zijn gearriveerd in l’Amélie aan de Atlantische kust, twintig minuten hier vandaan. Ingeborg gaat lekker met haar babbelen en ik ga een beetje op de pier rondhangen, fotootjes maken van de wijnfles die de ingang van de haven siert.

DSC_8452 Versie 2 DSC_8456 DSC_8460 DSC_8461

13.00 uur. We hebben de hele tijd zitten klooien met de computer en de iPad buiten. Skypen met Olga en Nick, die gaan ook op vakantie en komen deze kant op met hun camper. Leuk hoor, misschien zien we ze allemaal wel binnenkort, hangt af van hoe het loopt met de mast.

DSC_8463Ik ga nu de kraan opendoen want Ingeborg wil de was doen. Ze zon schijnt, het is niet te warm want er staat een frisse wind, van zee als het ware. Geen beroerde dag.

Vijf voor half drie. Lekker gegeten. Ei-tomatensalade op brood. Het clubblad van de zeilvereniging gelezen. Mooie verhalen! We gaan nu een stukje wandelen door Pauillac, kijken waar de bakker is en zo.

Half vier. Terug van wandelen in het stadje. Niet zo erg bijzonder eigenlijk. Het is nu ook niet gezellig. Doods, stil en uitgestorven. De straten waarvan we dachten dat die wel interessant konden zijn vielen tegen. We zijn nog even in de kerk geweest uiteraard. Daar hing een prachtig scheepsmodel aan de zoldering, dat moest ik natuurlijk fotograferen.

DSC_8464 DSC_8466 DSC_8469 DSC_8470 DSC_8473 DSC_8476 DSC_8477

Negen uur (saves!); het wordt steeds gekker, ik heb niks meer te vertellen! Wat hebben we gedaan vanmiddag? Niks, vakantie gevierd. Rondhangen op de pier, lezen, dommelen, computeren, snekken met een drankje op de kuiprand. Ik heb een boek van Paul Levine onderhanden uit de bibliotheek van Toulouse, een quasi intellectuele triller, leuk hoor. Ingeborg heeft veel gepuzzeld, zit ze nog steeds te doen. Ik weet wel wat het is: we zitten gewoon te wachten tot die mast op ons af komt! Letterlijk en figuurlijk. Nou, op mij is ie al afgekomen, hoor: ik ben gaan nadenken over de logistiek van het een en ander en ik heb gereedschap verzameld in de Perkins doos.

DSC_8480Ik hoop maar dat ik niks vergeet want het is een roteind lopen (of fietsen) van de parkeerplaats naar de boot.

Half twaalf. Het water is alweer aan het stijgen. We krijgen een houten kont van het zitten lezen, we gaan in bed maar verder.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s