Dinsdag, 14 juli 2015

Pauillac 4

Ik heb er geen zin meer in. Mijn gevoel voor humor is nu ver te zoeken. Ik wil vakantie. Gisteren kregen we te horen dat de mast pas woensdag uit het depot (waar ik in alle vroegte op de fiets een kijkje ben wezen nemen, het ding ligt er, ogenschijnlijk ongeschonden, buiten op een afgesloten gemeenteterrein) gesleept wordt. Dit is de dag dat ik muizenissen in mijn hoofd kreeg. Ik loop er voortdurend over te piekeren. Ja, er waren zorgen zei de havenmeester. Het wordt woensdagmorgen want morgen is het “quatorze juillet”. Echt waar? Ja, echt waar. Ik geloofde er niet meer in. Ik denk nu ook dat de mast te groot is voor het kraantje en dat de handlanger dat niet zag zitten. Dat besef groeit langzaam bij mij. Ik had het eerder moeten zien, toen we binnenliepen al: dat gaat hem niet worden. Dat kraantje reikt niet eens tot de helft van onze mast en zal hem nooit recht boven de boot krijgen die bij hoogwater tegen de betonnen pier moet worden afgemeerd.

Dat Meccano-ding, dat kun je toch geen hijskraan noemen!

Dat Meccano-ding, dat kun je toch geen hijskraan noemen!

En als deze havenjongen dat ding moet bedienen hou ik helemaal mijn hart vast. Het is mij wel duidelijk: hier krijgen wij te maken met: 1. de gevolgen van een verkeerde keus wat betreft masttransporteur die niet op de hoogte was van de situatie hier in Pauillac: hij had het moeten afraden en 2: dat ik zelf natuurlijk de meest verantwoordelijke eikel ben: ik had betere research moeten plegen omtrent de beschikbare faciliteiten hier, maar dat is verdomd lastig in het Frans, dat blijkt maar weer: nu ik hier ben en in persoon kan praten met de havenmeester, kom ik er nog niet uit! Het had toch Royan moeten zijn, die een fatsoenlijke hydraulische kraan laten komen (hoorde ik later van een Engelsman hier). Ze zijn hier in Pauillac alleen maar bekend met het omhoog trekken van liggende mastjes en het laten zakken van staande mastjes, let wel: van en op de boot, niet vanaf de wal, dat is mijn indruk. Ik hoop en ik bid (dat ga ik vannacht, van 14 op 15 juli doen) dat ik morgen aan het eind van de dag met het schaamrood op de kaken, kijkend naar een stralend erecte paal in de box, deze bevooroordeelde vuilspuiterij moet intrekken; ik zal het van harte doen. Ik vrees echter dat we er nog lang niet klaar mee zijn.

Ik ben gisteren bijgelovig geworden: zolang ik over het toenemend aantal tegenslagen op badinerende wijze blijf schrijven zal dat aantal tegenslagen exponentieel toenemen, dus stop ik ermee. Ik neem vakantie en schrijf als we thuis zijn een afrondend, samenvattend stukje van de laatste 2 of 3 weken (na het moment dat de paal rechtop zal staan), want ik denk wel dat we dan thuis zijn. Ma zei het al afgelopen zondag. Bovendien ben ik teveel in herhalingen aan het vallen en voer te vaak hetzelfde geleuter op (dat is eigenlijk hetzelfde dus) en dat hou ik niet meer vol tot de eindstreep. Het was mij een waar genoegen, met de nadruk op was.

Lectori Salutem; Ave Morituri Te Salutant.

Voor de duidelijkheid: wordt vervolgd

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dinsdag, 14 juli 2015

 1. Paula zegt:

  Zoals het hoort: afsluiten met een cliffhanger….. of “polehanger” in dit geval.
  Nog veel zorgeloze dagen gewenst tussen FR en NL!

  Liked by 1 persoon

 2. Schouten zegt:

  Bedankt voor jullie verhalen .
  Wens jullie behouden thuiskomst .
  Enne …..prettige vakantie

  Liked by 1 persoon

  • wingiv zegt:

   Jullie ook bedankt voor de goede wensen. De verhalen blijven doorgaan tot we thuis zijn. Ik heb me weer bedacht, zie je. Kijken of ik het kan combineren met vakantievieren.

   Groetjes van ons.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s