Vrijdag, 24 juli 2015

St. Martin d’Ile de Ré 3

Half acht, ik ben er al een klein uurtje uit. Hoe laat gaan we weg? roept Ingeborg uit bed. We gaan niet weg, roep ik terug. Het gaat hard waaien vandaag uit het noordwesten. O, ok. Ik heb al een wandelingetje gemaakt, hier om het blok, langs de havenbassins en de restaurantjes. Alles is nog dicht en het is stil op straat, alleen de vuilniswagens rijden weer af en aan.

11.00 uur. We hebben niks gedaan, alleen maar zitten lezen. Nu gaan we naar de havenmeester om bij te betalen voor vandaag. Tot nu toe merken we nog niks van harde wind, ook buiten op zee niet.

12.15 uur. Terug van de havenmeester. Ik hoef niet van mijn plek af, mag desnoods nog een paar dagen blijven liggen. Ze hebben hier goede douches. Het waait nog steeds niet. Ik ben begonnen de bakskist achter te slopen om de antennepaal vast te kunnen zetten. Compressor eruit en alle aluminiumboutjes van de beplating losschroeven. Dat gaat heel makkelijk: ze zitten nog los van de vorige keer in St. Napoleon. Koffie.

15.30 uur. Klaar met demonteren en monteren van de compressorbak na de paal te hebben vastgeschroefd. Geen bewijzen van, geen plaatjes. Ingeborg heeft in de kledingkast aan het voeteneind van ons bed de kaarten gevonden van de kust hier verderop, nog van 2003. Een hele geruststelling. Ik zit even uit te puffen want je wordt toch wel moe van dat werken. Ik ging steeds onsamenhangender liggen sleutelen. Afijn, job done.

16.30 uur. Het beloofde slechte weer is gekomen. Het regent en het waait hard. Daar ben ik erg blij om. Hoef ik me niet zo schuldig te voelen in mijn portemonnee. Wat een klotezooi, zat ik nog maar op de Middellandse Zee. We zijn duidelijk weer in West Europese contreien, hoor!

17.30 uur. De regen is eigenlijk geen regen, het zijn meer buien. Af en toe komt er een sproeier over ons heen; zet geen zoden aan de dijk. We komen de boot niet af.

20.30 uur. Ik moet nodig rapporteren: nu is sprake van een halve storm en het is buiten koud geworden. Ik heb een lange broek aangetrokken, een extra trui en sokken aan gedaan. De noordwestenwind rukt aan de boompjes op de wallen. Ik beleg een extra lijntje midscheeps op de kikker van de vingersteiger want we worden tegen de buurman gedrukt. Ik ben begonnen met schrijven en we hebben koffie gehad en we hebben een restje nazi gegeten en we hebben zitten lezen.

21.30 uur. Stukje af. Ik ga weer lezen. Het begint al te schemeren.

23.30 uur. De stront waait nog steeds van de dijken, eigenlijk letterlijk want het stinkt hier naar stront, al uren. Dat komt natuurlijk omdat het laagwater is; je ruikt het wad. “Paper Roses” zingt Connie Francis. Nee, die lucht is het bepaald niet.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s