Woensdag, 12 augustus 2015

Duinkerken 2

Een nieuwe dag, een nieuw geluid: het krijsen van de meeuwen, het loeien van de noordenwind en het tikken van de regen. Lekker blijven liggen tot negen uur en lezen. Nog een dagje Duinkerken. Het plan heeft zich gevormd de plee weer gangbaar te maken, alhoewel wij hem niet meer zullen gebruiken omdat wij erachter gekomen zijn dat je helemaal geen toilet aan boord nodig hebt: plastic zakken en emmers zijn ervoor in de plaats gekomen. Dat is dan een klus minder op de “to-do” lijst. Ik was om kwart voor zes al wakker, gewekt door “het weer”, dus ik sta langzamerhand te trappelen om aan het werk te gaan.

Tien uur. Terwijl ik met mijn onfrisse karwei bezig ben, trekken behoorlijk wat zeilboten naar zee. Waar ze zin in hebben! Het moet behoorlijk tekeer gaan buiten. Maar ja, als je per sé overmorgen of in het weekend thuis wilt of moet zijn, dan ga je wel hè? Wij hoeven of willen niet per sé op een gegeven datum thuis te zijn, ook al komt die dag zienderogen dichterbij en er komt absoluut een moment dat wij die datum kunnen benoemen, misschien pas één of een halve dag van tevoren, maar het moment komt, absoluut.

Dat zijn kalkbrokken die het uitlaatspruitstuk verstoppen

Dat zijn kalkbrokken die het uitlaatspruitstuk verstoppen (ik wou deze foto eerst niet door de censuur laten komen, maar bij nader inzien vind ik hem toch wel instructief en leerzaam)

Opgewekt ben ik aan de slag

Opgewekt ben ik aan de slag

Bikken en steken

Bikken en steken

Het slagveld

Het slagveld

Ik zet de boel weer in elkaar

Ik zet de boel weer in elkaar

Half één. Het bikwerk in het binnenste van de strontpomp vordert. Ook de afvoerslang aan de uitlaatkant haal ik los en sla die tegen de zijkant van de boot leeg: de brokken kalk vliegen me om de oren. Het is een zaak van goed vasthouden die slang want ik heb er maar één met die kromming en het water is hier diep.

Half twee. Het werk is gedaan. De plee doet het weer, zonder lekken, alles klopte voor de verandering eens een keer. Nu gaan we eten (eerst handen wassen).

Half vijf. Te 14.00 uur zijn we naar de havenmeester geweest om door te reserveren. Sindsdien niet meer van de boot af geweest. We hebben zitten lezen in de kuip, achter de buiskap, terwijl ergens urenlang een soort fabrieksalarm stond te loeien. Gek werden we ervan. Mijn boek is uit, pas dertig pagina’s voor het einde gebeurde er eindelijk iets, waarna ie als een nachtkaars uitging. Ik begin gelijk aan het laatste boek dat ik van hem heb, hebben we dat maar gehad.

Tien voor tien. De tijd vliegt. We hebben geen normaal avondmaal genuttigd, alleen een kom soep. Dat komt doordat we teveel hebben gesnackt vanmiddag: pinda’s, kleine frietachtige prepsels of zoiets en nog wat. Ik ben van het boek overgestapt in de wereld van de zoektocht naar talent: X-factor, Got talent etc. De ontvangst is namelijk zo goed hier, dat dat geen enkel probleem is. Urenlang kan je ongestoord naar haarscherpe You Tube filmpjes kijken en dat deden we dan ook. Ik kan er niet genoeg van krijgen, dat moet een soortement afwijking zijn, denk ik. Ik schrijf zelfs m’n stukkie niet want ik kan niet stoppen. Dat komt morgenoggend wel denk ik dan, ik ben toch helemaal “bij”. Ik ben natuurlijk niet goed bij, maar “bij” ben ik wel. Een uur geleden belde broer Kees, dat gebeurt ook niet vaak. Vanavond wel, dat was even gezellig! Hij heeft de computer gekocht die ik wilde kopen, hij wel! Verder bespraken wij veel belangrijke zaken, maar die waren vertrouwelijk van aard. Nu zitten we een nachtmutsje te drinken met een nootje. Dat schrijven komt morgen wel. De wind staat nog steeds pittig door: zo lang ik hem kan horen staat ie te hard.

Twaalf uur. Na een hele avond “Britain Got Talent” gaan we naar bed. Verder niks gedaan, echt niet. Niets bijzonders beleefd ook. Het waait nog steeds hard, heel hard. We hebben geen mensen gesproken vandaag. Er lopen hier wel mensen rond, maar die hebben we niet gesproken.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Woensdag, 12 augustus 2015

  1. Joep en Ina zegt:

    Willem, is de vraagprijs incl. De kalk?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s