Maandag, 30 november 2015

Zaandam (Schiethavenkanaal) – Edam

Zondag Datum Wind Weer
Maandag 30 november 2015 ZW – W 4, in de loop van de middag tot 7 Bf Niet zonnig
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
11.00 uur plm.14.00 uur Beginstand: 12.399 NM

Eindstand: 12.421 (trip: 21,87 NM)

Beginstand: 2257

Eindstand: 2269,7

Het is 10 januari 2016, 14.55 uur. Vanmorgen in bed had ik een prachtige opening bedacht als herstart van mijn verhaaltjes over onze belevenissen, maar ik ben hem alweer kwijt. Nou ja, dan maar niet. Dan maar de gebruikelijke opsomming van domme feiten of een domme opsomming van de gebruikelijke feiten en fictie die men van mij gewend is. Waar waren we gebleven. Oh ja, 29 november was achter de rug en 30 november diende zich aan (de volgende dag). Ook die dag leverde het weerbericht nou niet bepaald een aanlokkelijk vooruitzicht maar het was stukken beter dan de dag ervoor. De wind zou pas laat in de middag flink gaan aantrekken en de regen zou meevallen, al met al reden om te besluiten toch maar te vertrekken naar Edam, onze thuishaven. Daar hadden wij wel zin in en zwager Willem wilde op mijn verzoek best nog een keertje meevaren als corrigerend mentor onderweg en om ervoor te zorgen dat ik de belendende schepen niet zou verbouwen bij het invaren van de box bij de WSV De Zeevang te Edam. Ik nam mij wel voor dat dit de laatste keer zou zijn want anders wordt het gênant. Het is te lang geleden om alle details van deze tocht te kunnen oplepelen (de voice-recorder was reeds lang daarvoor in onbruik geraakt, zie je), dus hou ik het er maar op dat het een fijne tocht was die probleemloos verliep over het IJ in Amsterdam, door de Oranjesluizen (12.10 uur), onder de Schellingerwouderbrug door, langs de IJ-toren bij Durgerdam, om het Paard van Marken (13.30 uur) heen naar Edam. Het schip hield zich prima en wij ook, dat weet ik nog wel. Dwars van de Gouwzee begon de wind flink aan te trekken vanuit het zuidwesten en dan voel je meteen de zijdelingse golfslag, waar het schip prima op reageerde. Een paar fotootjes heb ik gemaakt, niet veel bijzonders, maar er is op 30 november ook niet veel kleur meer in de lucht en op het water, dus wat kan je er dan van verwachten. De vogeltjes deden hun best in het schroefwater hapjes te vinden.

Willem "op de brug"

Willem “op de brug”

Wij vinden het een prachtkeuken!

Wij vinden het een prachtkeuken!

Een leeg Markermeer

Een leeg Markermeer

Vogels boven het kielzog

Vogels boven het kielzog

In de verte ligt Marken

In de verte ligt Marken

Volendam dwars

Volendam dwars

Het aanleggen in de jachthaven verliep niet geheel vlekkeloos maar zonder schade, met de kop naar de kade. Ik moet echt wennen aan het fenomeen boegschroef; dat ik hem heb, bedoel ik. Ik vergeet hem gewoon te gebruiken! Hehe, daar liggen we dan op onze thuisbasis. Ben benieuwd hoe het hier gaat lopen. De afstap naar de kade is hoog, maar de losse zwemtrap en een grote stootwil bieden uitkomst.

Onze winterplek in Edam

Onze winterplek in Edam

Ik moet de walaansluiting nog regelen en we zullen het druk hebben met het inrichten van de boot, naar onze eigen smaak. Dat kleedje in de salon gaat er als eerste uit, dat weet ik al wel. Maar ach, er moet zoveel gebeuren, weet gewoon niet waar te beginnen. Afijn, we hebben alle tijd van de wereld (tot plm. het jaar 2049, misschien iets langer, weet je veel, de medische techniek schrijdt voort!).

Komt tijd, komt raad
(maar haast is geboden!)

Mijn zus Joke was zo lief ons allemaal op te halen en naar Ilpendam te brengen. Hoe laat dat was weet ik niet meer, ook niet of we nog mij Ma langs zijn geweest maar dat maakt niet uit. Al met al was het een fijne dag. Lekker gevaren op een leeg Markermeer.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maandag, 30 november 2015

 1. Marcel Kolk zegt:

  Hoi luitjes,
  Wat is die boot die jullie hebben toch mooi, echt een plaatje.
  je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt en blijft altijd leuk om dit te lezen dus ga zo door.
  Wat een BAAS is die andere Willem toch als je hem zo ziet niksen op jullie brug.
  Heel veel plezier met jullie geweldige aankoop en verandering en ik lees graag je verhalen verder.

  Groetjes Marcel Kolk

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s