Donderdag, 3 december 2015

Ilpendam

Ik ga maar weer eens beginnen met de voicerecorder te gebruiken want ik onthou zo langzamerhand helemaal niks meer. Het is rond negenen sogges. Ik ga naar de boot, aan het werk. Ingeborg is op de fiets naar school, invallen. Dat is goed voor de scheepskas (en ze wil een elektrieke fiets). Ze heeft er nog steeds lol in, ook al is het vermoeiend. Ik zou eigenlijk ook moeten fietsen naar Edam, maar ik heb voorlopig een goeie smoes: de boot moet bevoorraad en uitgerust worden. Zo ga ik vandaag een ander kleed neerleggen in de salon. Dat is een kleed dat op onze slaapkamer ligt en qua maten precies past. Nog meer dingen: kijken of de wifi op de haven het doet, de naam “Tholen”, de vorige thuishaven, van de spiegel afstomen (plastic plakletters), enz. enz. Het is trouwens warm in huis: 20 graden. Buiten zal het ook wel niet echt koud zijn, ik hoef me dus niet te warm aan te kleden; ik loop nu al te zweten bij het inladen van de auto. Gisteren hebben we een nieuwe TV gekocht voor op de boot, zo’n dun “flatscreen”-ding maar die neem ik nog niet mee omdat ik zit te wachten op het digitenne-pakket, dat ik thuis eerst wil testen.

Half tien ben ik pas op weg.

Vijf voor half elf ligt het kleed op de vloer. Prachtig! Dat staat een stuk beter dan dat andere dingetje.

Mooi kleed (foto is later genomen)

Mooi kleed (foto is later genomen)

Dat heb ik op de vloer van de keuken neergelegd; hij doet het daar heel goed!Spullen die we in de nabije toekomst denken nodig te hebben aan boord gebracht,, de walstroomkabel aangesloten en 50 cent in de paal gestopt, kijken hoe ver we daarmee komen. Ik zet de laptop via de omvormer op de oplader. Het Mastervolt-controle paneeltje geeft aan dat de acculader de spanning van de accubanken op 29 volt zet, op bulk dus! Was zeker nodig?! Die munt is zo op! Eerst maar even koffie drinken en straks de naam “Tholen” er maar af “feunen”.

Half twee. Die munt was inderdaad zo op. Ik heb er nog maar eentje in gedaan. De koffieronde was lekker en gezellig. Ik kom niet verder met het werk aan boord. Ben een beetje besluiteloos, het gaat niet echt lekker, weet eigenlijk niet waar te beginnen. Het afstomen van “Tholen” wordt verhinderd door het stomme feit dat ik ben vergeten een normale 220 V (verleng)stroomkabel mee te nemen, die is nog niet aan boord, zie je. Dan maar gereedschap ordenen en twee brandblussers van hun vreemde plek in de salon verwijderen. Over een nieuwe plek voor die dingen moet ik nog nadenken. In de salon staan twee stoelen. Da’s teveel, zo hebben wij onderweg ondervonden; ik zet eentje in de auto. Verder snuffel ik wat rond in de handboeken, in de kastjes, orden wat handleidingen. Weinig activiteit op de haven, behalve dan dat Cor en Jean bezig zijn de steigers met hogedrukspuiten te reinigen. Het regent niet, somber weer is het. De ontvangst van de haven-wifi is op deze afstand van het clubgebouw niet goed (zacht uitgedrukt).

Half drie geweest, we (ik dus) moesten maar eens op huis aan gaan. Ik haal eerst nog even de borden met de naam “”Mutiara” van de opbouw af. Dat gaat makkelijk; ze zitten met lange rvs-bouten op twee nylon-ringen geschroefd. Ik wil kijken of ik ze kan laten afvlakken en opnieuw graveren met de naam “Wing V”, als dat kan tenminste, qua dikte. Denk het niet eigenlijk.

De naamborden

De naamborden

Te 15.00 uur ben ik thuis na een glibber-rit over de Purmer polderwegen, die als gevolg van werkzaamheden aan de dijken voor een deel bedekt zijn met natte prut en klei. Het was een fijne dag. Ingeborg vond dat ook; ze had fijn gewerkt, is lekker bezig geweest met de kleuters.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s