Zaterdag, 26 december 2015

Edam

_DSC9148

Half een. We zijn op de boot, bezig met redderen, klaarmaken voor vertrek morgen naar de Wadden, West-Terschelling om precies te zijn. Meer bootjesmensen schijnen dat te doen. Joke en Willem doen het ook vaak, met kerst en oud en nieuw. Naar de Wadden gaan, bedoel ik. Het is tweede kerstdag, maar dat houdt ons niet tegen het vaarseizoen voort te zetten. De zon schijnt en de wind loeit om de boot. Joke en Willem hebben we vanmorgen nog gezien bij Ma, toen we haar stoel terugbrachten. Rond deze tijd vertrekken zij met hun schip, de “Laga”, uit Zaandam en ze zullen tegen vijven hier aankomen. Morgenoggend gaan we dan samen op pad naar het noorden. Misschien Harlingen, anders Makkum, we zien wel. Jongens, wat een feest. Ik ben wel een beetje beducht voor de weersverwachting voor morgen: harde wind uit het zuidwesten, da’s weliswaar op de kont, maar het zal een geheel nieuwe belevenis worden, denk ik, zo zonder stabiliserende paal met zeilen en een diepstekende kiel! Echt bang zijn we d’r niet van, natuurlijk. Ik heb van de week de carterolie bijgevuld; er ging wel twee en een halve liter bij voordat het peil tussen het maximum en het minimum van de stok stond. Die verhoudingen weten we dan ook weer: heel wat anders dan het kwart litertje dat ik af en toe in de motor van de “Wing IV” goot! De boot zit verder stampvol met eten, drinken, enzovoort, de kans dat we afvallen komende week is bijzonder gering. We zien op de valreep kans de plakletters met “Wing V” en “Edam” op de spiegel te krijgen, eindelijk.

_DSC9151

_DSC9155

Willem belt te a6.00 uur (plm) dat ie al dwars van Volendam vaart, dus we lopen op een holletje naar de buitenkant van het haventerrein om foto’s te maken. Ingeborg filmt en ik maak foto’s. We vangen de “Laga” op aan de kade voor het clubhuis, waar ze blijven liggen. Ze kunnen niet in een box, zie je. Gelukkig verwachten we vandaag niet veel passanten meer.Versie 2

_DSC9175

_DSC9177We drinken gezellig een vastmakertje (glaasje kruienbitter nog uit Elburg) en een glaasje advocaat bij hen aan boord en blijven direct maar eten ook. Joke kan heerlijk koken en dat zeg ik niet om te slijmen; tis gewoon zo. Het werd nog heel gezellig die avond.

DSC_0241

DSC_0242

DSC_0245En gelachen dat we hebben, ik weet niet meer waarom. Oh ja, ik weet het weer: de telefonische perikelen met de helpdesk van digitenne! Wat een drama! Niet na te vertellen. Ik moest terugdenken aan de bedenkelijke contacten die wij tijdens onze reis in de Middellandse Zee hadden met Voodoophone! Maar het had zeker wel enige amusementswaarde. Wel jammer dat Joke en Willem hun geliefde Dart-programma maar niet konden krijgen. Rond tienen saves bel ik met de Dienst die de brug- en sluisbediening op het noordelijke IJsselmeer coördineert. Als je in december op zondag door het Naviduct wilt kan dat prima, je moet dan maximaal 12 uur of minimaal 4 uur voor het tijdstip waarop je denkt erdoorheen te gaan bellen met 0517 – 578173. Wij willen morgen om een uur of tien erdoorheen. Geen enkel probleem. Met hoeveel boten? Twee. Beroeps- of plezier? Plezier. Klaar. Rondstreeks elf uur gaan we naar bed. Het was een fijne dag, deze eerste dag van de kerstvakantie.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Zaterdag, 26 december 2015

 1. Weer hele andere ervaringen voor jullie. Zo in de winter weg met je jacht. Het er heel knus en gezellig uit. gr Cees en Anneke

  Liked by 1 persoon

  • wingiv zegt:

   Ja, echt heel anders! Het is nog steeds wennen. Jullie gaan ook lekker, moet ik zeggen, daar in de Carieb. Fantasties ziet het eruit. Lekker genieten, hoor! De tijd vliegt!

   Groetjes,
   Willem en Ingeborg

   Like

 2. Bert Bottenberg zegt:

  Jullie boot heet nu toch Wing V ?
  Waarom heet het verslag dan nog steeds WingiV ?

  Like

  • wingiv zegt:

   Ach, het is wel makkelijk. Men weet ons daarmee te vinden, bovendien zou ik niet weten hoe ik de naam moest veranderen, vind het niet nodig eigenlijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s