Donderdag, 31 december 2015

West Terschelling 4

_DSC9263

_DSC9266

Leuke dag. We zijn wezen fietsen op het eiland. De klapfietsen werden tegen het eind van de oggend uit de respectieve “ruimen” getild en op steiger gezet. Dat ging goed: met verkrachte eenden werden de fietsen van boot tot boot overgepakt. Eerst kwamen Willem en Marijke nog op visite om ons schip te bekijken. Met hen maakten wij als het ware hernieuwd kennis – want het was alweer zo lang geleden dat we elkaar spraken – en dronken genoeglijk een kopje koffie. We spraken af als we in mei in Zeeland zijn, bij hen in Bruinisse, dat hun thuishaven is, langs te gaan. Rond de middag vertrokken wij op de fietsjes – waarvan tot mijn verwondering de banden sinds ze in Pauillac, Frankrijk, in juli hard werden opgepompt, slechts een pufje nodig hadden – langs de Dellewal naar de Hoofdweg, richting Midsland. Dat ging lekker, voor de “storm” uit. In Midsland kocht Joke oliebollen en brood, daarna even de hoofdstraat op en neer en dan naar het huisje van Paula en Ben, in een vakantiepark even buiten Midsland.

DSC_0348

DSC_0349

DSC_0352

DSC_0353

DSC_0355

DSC_0359

DSC_0361

Leuk huisje hoor, maar je moet wel oppassen dat je je hoofd niet stoot tegen het “rieten” dak. Helaas waren Ben en Paula er niet. Later hoorden wij dat ze lekker hebben lopen “uitwaaien” aan het strand. Ondertussen had ik een behoorlijk houten kont (teakhout, mijn favoriete houtsoort)) en we moesten nog een heel eind tegen de wind in. Gelukkig voerde de route terug ons voor een deel door “Bosch en Duin”, zodat we betrekkelijk beschut reden. Heuveltje op, heuveltje af. Terschelling blijft prachtig. Af en toe een druppie regen, maar verder overwegend zon.

DSC_0366

DSC_0367De fietsen stalden wij vlakbij de loopbrug naar de steigers. De rest van de middag hebben wij allen in gepaste dronkenschap (geintje, zei hij er haastig bij) op de “Laga” doorgebracht en de avond ook. Aan lekkere happen ontbrak het niet. Joke liet niet af ons oliebollen, tulbanden en ander lekkers te voeren! Maar we moesten ook nog het fonduen in gedachten houden. Dat deden wij saves bij hunnie. Heerlijk, heerlijk; ik wist niet dat geblancheerde bloemkolen en wortelen zo heerlijk smaakten in een Zwitserse kaasfondue! En daarbij ook nog stokbroodjes met magere kruidenboter! Dat alles afgetopt met een voortreffelijk glaasje wijn. Joke, nogmaals: het was top hoor! (Mijn zuster, zie je!). Maar ja, saves moesten we ook nog oliebollen eten, het is tenslotte oudejaarsavond nietwaar? Joke vindt het niet fijn als de oliebollen niet op gaan (ik geloof dat ze zelf ook nog obielollen bijgebakken heeft). Later op de avond kwamen Paula, Ben, Marije en vriendinnetje ons helpen bij het opmaken. Het is niet gelukt, maar het was wel heel gezellig, veel gekletst, heel diepzinnig en belangrijk, nee echt. Ook wel gelachen natuurlijk, voornamelijk eigenlijk als het niet over de belangrijke dingen in het leven ging. Haast ongemerkt werd het 24.00 uur en toastten wij allen met een glaasje “Moet et Chandon” van Elburg Yachting. Die fles hadden wij voor deze gelegenheid bewaard. Ook de Martini Asti werd aangesproken, lekker hoor. Ach, ach wat een feest. De haven werd feeëriek verlicht door het vuurwerk dat boven het dorp werd afgestoken.Deze en gene watersporter deed ook een duit in het zakje door een ernst-vuurpijl af te steken, niet zo slim met deze harde wind. Gelukkig gebeurde er niks. Even na twaalven vertrokken Paula en Ben om Marije en haar vriendinnetje, die daar eerder op de avond heengegaan waren,  in het dorp op te halen. Linda belde om ons een gelukkig nieuwjaar te wensen, de lieverd. Na wat restjes Moet en Asti opgemaakt te hebben gingen we naar bed. Wat een fijne dag, niet te geloven: Oudjaar op Terschessel! Ik had het toch gezegd!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s