Zondag, 3 januari 2016

Alkmaarder meer – Purmerend

Zondag Datum Wind Weer
Zondag 3 januari 2016 Vies weer (Zie onder “wind”)
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
09.00 uur 11.00 uur 12.563 NM (log deed het niet) 2295 uren

Tien voor half tien. Vertrokken. We gaan naar Purmerend. Ik barst van de kiespijn en de log doet het niet, zit vol met prut denk ik. Hopen maar dat ie op een gegeven moment vanzelf losschiet. Ik weet niet eens waar de gever zit, die moet ik nog opzoeken. Kalmpjes blobberen wij achter de “Laga” aan het meer af, richting de Woude. Wennen, hoor, al die smalle, korte stukjes water. Dat zal wat worden in het drukke seizoen. Daar is de brug waarvoor het mastje weer naar beneden moet. Joke staat ook nu te filmen, heel goed.

Voort gaat het langs Oost- en Westgraftdijk, schilderachtige stukjes kanaal. Het weer laat nog steeds te wensen over. We naderen Purmerend. Bij de grote molen bel ik mijn broer Kees op en die gaat op de bovenverdieping van zijn huis in Neck, Wijdewormer, foto’s maken. Met de telelens kan hij ons goed zien.

Hier schuiven wij door het groene Hollandse landschap

Hier schuiven wij door het groene Hollandse landschap

En maar zwaaien naar Kees! Een passerende hardloper dacht dat ik gek geworden was!

En maar zwaaien naar Kees! Een passerende hardloper dacht dat ik gek geworden was!

Heel geinig. Te 11.00 uur meren we af aan de splinternieuwe vingersteigers aan de Kanaalkade te Purmerend, vlak voor de sluis. Wie had dat ooit gedacht, zeg. Echt splinternieuw, zijn afgelopen najaar en winter neergelegd, ook de kades langs de Beemsterburgwal en de hoek om langs het kanaal, tot voorbij de sluis, zijn onderhanden genomen. Misschien zijn wij wel de eersten die hier aanleggen.

Zijn wij de eersten?

Zijn wij de eersten?

Kees vangt ons op en Joke staat al weer klaar met de koffie op de “Laga”, heel gezellig. Kees wil ook wel weer eens een schip onder zijn kont voelen en komt morgen met ons meevaren naar Zaandam, aldus wordt afgesproken, maar nu moeten we opschieten want om 12.00 uur moeten we naar de nieuwjaarsreceptie van onze duikvereniging “Trilobiet”. Kees vertrekt, wij klappen de vouwfietsen uit en peddelen met z’n vieren door Purmerend naar het clubhuis. Het wordt een gezellige receptie, met nieuwjaarswensen over en weer en  de traditionele speech van de voorzitter en natuurlijk rijkelijk besprenkeld met bubbeltjeswijn en andere spiritualiën en dat het maar weer een mooi clubjaar gaat worden met mooie duiken! Een aantal leden wil wel een kijkje komen nemen straks bij ons aan boord, dus op de terugweg fiets ik nog even langs de Deen om een flesje Muier Schipperbitter bij te kopen. En ja hoor, daar heb je ze al: Bernard, Coos en Elles, Mans en Agetha, met nog een flesje Schipperbitter als cadeautje! Heel gezellig allemaal! De boot wordt bewonderd en dat wordt bezegeld met nootjes en dergelijke en nog een paar glaasjes van het een of ander.

Elles, Willem en Mans

Elles, Willem en Mans

Agetha blijft toastjes smeren!

Agetha blijft toastjes smeren!

Ingeborg, Agetha, Bernard, Joke en Coos

Ingeborg, Agetha, Bernard, Joke en Coos

Het blijkt dus mogelijk te zijn rielekst met z’n negenen in de salon te bivakkeren, met een beetje inschikken kunnen er nog wel meer in; goed om te weten. Niet goed voor de condens-ontwikkeling echter, maar ja, dan moet je maar niet in januari gaan varen. Als het bezoek afscheid heeft genomen ga ik patat halen bij de Febo, niet ver hiervandaan. Joke maakt weer een geweldige maaltijd met de patat erbij en we  schransen ons vol; niet goed! Meer heb ik niet te vertellen, want ik weet het gewoon niet meer.  Een bijzonder geslaagde dag mogen we wel zeggen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s