Zaterdag, 8 juli 2017

Weesp (Vecht) – Durgerdam

Ha, it’s a new day. Helaas geen new world, maar wat ik hier om me heen zie kan er best mee door. We moesten maar weer eens een deurtje verder. Na het ontbijt gooien we los en als een krab komt de Wing V van de kant. Dat doe ik door het roer bakboord aan boord te draaien, de motor deadslow vooruit te zetten en met de boegschroef te werken. Heb ik van zwager Willem geleerd, was ik in al die jaren zelf nog niet achter gekomen. Ik heb trouwens nog niet zo lang een boegschroef kan ik als verdediging aanvoeren. Binnen de kortste keren zijn we door de Muidersluis en eenmaal buiten stuur ik bakboord uit, vlak langs het kantje richting Durgerdam. Er valt niet veel te vertellen want ik heb geen foto’s gemaakt om het te bewijzen. Daar heb ik achteraf spijt van. We kijken even rond in een beschutte kom dichtbij de energiecentrale, waar drie jachten tegen elkaar aan voor anker liggen en even verderop bekijken we de mogelijkheden in een ondiepe baai in de buurt van IJburg, daar is een strandje met surfers en daar kun je ook ankeren. Onthouden. Het is vroeg in de middag als we het anker laten vallen op onze geliefde ankerplek bij Durgerdam, even voorbij de IJ-toren. Daar brengen we de rest van de dag door met een drankje en een hapje. Het is mooi, rustig weer en het zal ook een rustige nacht worden volgens de weerberichten.

DSC_5432.jpg

Beetje tv en naar buiten kijken

DSC_5434.jpg

Beetje eten

DSC_5438.jpg

Beetje buiten zitten

DSC_5441.jpg

Beetje (boel) genieten van de fraaie avondlucht

DSC_5447.jpg

Het wordt een beetje donker

DSC_5443.jpg

Een beetje maneschijn erbij

Morgen gaan we terug naar onze tijdelijke zomerplek in Edam, een prima uitvalsbasis voor als we straks weer richting Friesland willen. Dit waren een paar fijne dagen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zaterdag, 8 juli 2017

 1. Rimmer de Boer zegt:

  Dat doe ik door het roer bakboord aan boord te draaien, de motor deadslow vooruit te zetten en met de boegschroef te werken. Hoe lag je afgemeerd?
  Leuk je verhalen..

  Liked by 1 persoon

  • wingiv zegt:

   Hoi Rimmer, leuk weer van je te horen. We lagen aan bakboord afgemeerd, dat vergat ik nog te vermelden. Groetjes aan Toos ook.

   Like

 2. E Bottenberg zegt:

  Leuk weer van U te horen. Nederland is heel mooi vanaf het water en dat laat U in uw foto’s zien.
  Ik kijk uit naar de vervolgen

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s