Woensdag, 6 september 2017

Ketelhaven –  Raboes (Eemmeer)

Dag Datum Wind Weer
Woensdag 6 september 2017 W – NW 3 – 6 Bf, later NW 7 Bf Geheel bewolkt, grauw, fris, regenbuien
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
 08.30 uur  16.00 uur  plm. 75 km 3017,9 (7,2 uur)

Goed geslapen, wel vroeg wakker. Als ik in de kuip stap in mijn onderbroek denk ik dat ik beter een lange, thermische had kunnen aantrekken, zo koud! Wat een pokkeweer! Grauw, net herfst. Typisch een Hollandse zomer dus (momenteel). Maar goed, binnen is het evengoed prima uit te houden, zonder kachel, en daar doen we het voor. Ik overleg met Ingeborg: wil je nog naar Zwartsluis? Nee dus, dat trekt momenteel helemaal niet meer. Met de windverwachting voor vandaag (6 – 7 Bf uit het westelijke richtingen) lokt de route buitenom ook niet, dus: binnendoor over de randmeren gaan we. De reden dat we alweer op huis aan gaan ligt ook in het feit dat ik komende week afspraken heb met de medische stand om leeftijd-gerelateerde lichamelijke ongemakken te laten controleren en bespreken en ik moet volgende week mijn vaarbewijs halen!

Op deze ankerplek liggen we recht voor de ingang van de randmeren en na het anker te hebben opgetrokken koersen we dwars over de ondiepten binnen de boeien naar de vaargeul die ons het Vossemeer op leidt. De randmeren kennen we ondertussen wel en we beleven onderweg niks geen spannende dingen – van de wel degelijk harde wind merken we vrijwel niets – dus na een ontspannende tocht van ruim 7 uren met gemiddeld 10 km per uur arriveren wij op het Eemmeer. Voorbij de in het begin van de rivier de Eem gelegen jachthaven ’t Raboes meren we af aan stuurboord, waar je 3 x 24 uur gratis mag liggen. Dit is één van onze favoriete plekjes geworden: rust, ruim zicht over de landerijen en je kunt er mooie wandelingen maken (moeten we toch eens een keertje doen).

DSC_5956

Dit was een sombere, grauwe vaardag maar van binnen was ik een blij ei, dus toch een fijne. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s