Donderdag, 12 oktober 2017

’t Raboes (Eem) – Zaandam

Dag Datum Wind Weer
Donderdag 12 oktober 2017 Zuidwest 4 – 6 Bf Fris, helder.
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
 08.25 uur  13.00 uur plm. 45 km 3068,1 (4,3 uur)

Fris en fruitig stappen we uit bed. De zon komt mooi op. Ontbijtje. Het valt ons op dat buiten het feit dat de drinkwaterpomp (die pas een nieuwe drukschakelaar heeft) al tijden heel raar aan het trippen is tijdens het tappen, het drinkwater zelf nu troebel en oranje is. Wat is dat nou weer? Vreselijke vermoedens! Daar moet ik thuis maar eens goed naar kijken. De generator vertoont eveneens kuren; hij start slecht, het voorgloeien duurt te lang en de startmotor moet te lang hikken, dat is trouwens al een tijdje zo. Zucht, daar gaan we weer. Koop een boot, werk je dood. Vandaag is zwager Willem jarig, ik heb dus weer een mooi cadeautje voor ‘m (een project).

Te 08.25 uur gooien we los en koersen het Eemmeer op. Ook nu weer nauwelijks verkeer.  Tja, wat valt er verder nog te zeggen? We varen in het bekende spoor naar de IJ-toren, het Buiten-IJ op, door de Oranjesluizen (plm 11.45 uur erdoorheen) over het IJ naar de Schiethaven in Zaandam. Eitje. Te 13.00 uur pakken Joke en Willem onze touwtjes aan en we liggen weer. We feliciteren Willem uitbundig met zijn verjaardag en we worden meteen uitgenodigd voor lekkere broodjes, koffie, gebak en nou ja, alles wat Sonja Bakker verboden heeft. Willem en ik maken meteen afspraken om met name de generator nu eens goed onder handen te nemen, maar dat komt volgende week wel. Ik ga morgen wel de watertank legen en schoonmaken. Een mooie afsluiting van een prachtige trip. Weer een fijne dag om.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s