Woensdag, 11 oktober 2017

Vollenhove –  ’t Raboes (Eem)

Dag Datum Wind Weer
Woensdag 11 oktober 2017 Zuidwest 6 – 7 Bf Regenachtig, zwaar bewolkt
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
 08.15 uur  16.55 uur plm. 90 km 3063,8 (8,4 uur)

Aan alle leuke dingen komt helaas een eind. We nemen afscheid van Cees en Anneke. Zij vertrekken vandaag ook naar de Randmeren en willen hun vakantie op hun gemak voortzetten met een bezoek aan Elburg. Ingeborg moet echter vrijdag invallen en ik wil daarom vandaag voor donker op “ons” plekkie in de monding van de Eem liggen, dus hebben we iets meer haast. Het was hartstikke leuk een paar dagen zo met elkaar op te trekken. Jongens, tot ziens in het volgende vaarseizoen! Te 10.00 uur zwaaien Cees en Ann ons uit en we draaien de kom uit het kanaal op richting Zwartemeer. Het waait flink. Aanvankelijk wilden we via Lelystad varen maar dat doen we toch maar niet; de windverwachting voor vandaag is zuidwest 7 Bf en dat zoeken we nu niet op. Te 10.30 uur zijn we Schokkerhaven voorbij. De wind haalt de 7 Bf nog niet en de golfhoogte valt alleszins mee op het Ketelmeer. In een rechte streep steken we over langs het IJsseloog en dan bakboord uit; voor de derde keer met dit schip het Vossemeer op. We worden nog kind aan huis op die Randmeren, zeg!

Te 11.30 uur nemen we de tot verdwijnen gedoemde Roggebotsluis. De snelheid houd ik op tussen de 10 en de 12 kilometer per uur bij 1400 – 1500 toeren. Er is vrijwel geen recreatievaart meer, slechts een enkel jachtje.

12.30 uur: brug bij Elburg.

14.10 uur: onder de brug bij Harderwijk het Wolderwijd op.

15.40 uur: door de Nijkerkersluis.

16.55 uur: voila ’t Raboes op de Eem!

Probleemloos gevaren, lekker relaxed. De hele dag geen foto gemaakt, dus Ingeborg neemt een kiekje van mij, staand op het dijklichaam met de kale Eemnesser maisgronden achter me, hebben we toch nog wat.

DSC_5957 (4)

We waren een beetje bedroefd maar toch was het een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s