Donderdag, 28 december 2017

West Terschelling 2

Het is beestachtig weer. Het weerbericht belooft weinig goeds voor de komende dagen. Ingeborg vraagt zich bezorgt af of we na de jaarwisseling hier wel weg komen. We gaan het zien. De bemanningen van de Laga en de Wing V blijven in ieder geval deze ochtend lekker vegeteren bij de warme kachel. Na het ontbijt kwam de havenmeester langs, op zijn fietsje over de steiger en nodigde ons uit naar het havenkantoor te komen om de verschuldigde penningen af te dragen. Na de koffie trotseerden wij de elementen en de gladde steigers om dat gaan doen. We moesten 112 euro betalen voor 5 dagen, maar daar zit dan ook alles in: liggeld, elektriciteit, water en toeristenbelasting, maar ook gratis gebruik maken van de douches en de wasmachines. Niet echt veel geld, maar duurder moet het niet worden anders komt er met dit soort weer niemand meer. We krijgen van de havenmeester een voucher waarmee we vanmiddag een gratis drankje kunnen krijgen in Hotel Skylge tegenover de jachthaven. Dat schijnen ze elk jaar te doen in deze week, als dank voor de mooi verlichte boten waar de hotelgasten van kunnen genieten. Te 15.00 uur steken wij de vouchers bij ons en wandelen warm gekleed naar “West” om een winkel te zoeken  waar ze coax-kabeltjes verkopen, want de TV-ontvangst laat verschrikkelijk te wensen over. Ik denk dat het aan het oude, nogal gammele kabeltje ligt dat de verbinding moet maken tussen het digitenne-kastje en het wandcontact. In het hele dorp blijkt geen winkel meer te vinden waar je zoiets kunt krijgen. Waar vroeger de “Expert” zat, zit nu een kledingwinkel of een reisbureau of zoiets. Een vriendelijke caféhouder weet nog een zaak achterin het dorp waar we het kunnen proberen. Die winkel blijkt alleen s’avonds van 19.00 tot 21.00 uur (of zoiets) open te zijn. Hoe verzin je het! Onverrichterzake richten wij de schreden naar het Skylge-hotel, een redelijk luxe bedoening, naast de Zeevaartschool tegen het duin en tegenover de jachthaven. Ik heb de kleine Nikon bij me en maak vanaf het terras foto’s van de haven.

DSC_5991

 

DSC_5993

We gaan gauw naar binnen en kiezen een tafeltje bij het raam en wachten op de dingen die komen gaan. Het is na half vieren en niet erg druk. Maar dat duurt niet lang. Opeens stroomt de tent vol en worden tafels tegen elkaar geschoven en stelt iedereen zich aan elkaar voor; hatsekidee! Dan pas komen obers langs en raken verstrikt in de orders. Vouchers vliegen door de lucht en het bedienend personeel drukt ons op het hart eerlijk te zijn en zelf te onthouden wat we drinken. Tuurlijk!

DSC_5996

DSC_5997

DSC_5998

We maken een babbeltje met deze en gene naast en tegenover ons, maar dat blijkt wat stroef te verlopen als blijkt dat wij motorboters zijn, terwijl vrijwel alle anderen zeilers zijn. Gek hè? Misschien komt het ook doordat wij de kunst van het conserveren niet genoeg machtig zijn? Niettemin vinden wij het een belevenis en nemen er nog eentje. Dat hadden we beter niet kunnen doen want voor de prijs van een glas rood koop ik bij de Deen een hele fles, die nog best drinkbaar is ook. Tja, eens een krent, altijd een krent. Aan de andere kant: ik moet wel een krent wezen anders komen die stabilisers er nooit! Lache man. Ik bekijk zo eens de bootjesmensen die binnen blijven stromen. Hee, daar komt familie van me binnen! Diny, een nicht (dochter van een broer van mijn moeder), woont met haar man in Makkum en zijn hier ook met hun (zeil)boot. Als wij weggaan lopen we langs bij hun tafeltje. Ze beloven één dezer dagen even bij ons aan te wippen. In het bijna-donker lopen we terug naar de boot.

Vijf voor twaalf. We hebben de hele avond zitten te lezen. De TV doet het nu praktisch helemaal niet meer. Lekker rustig. Gaan nu naar bedje toe. Einde van deze dag. Ondanks het grauwe, grijze toch een fijne. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s