Zaterdag, 30 december 2017

West Terschelling 4

Kwart voor negen. We zijn alweer op. Sinds we wakker liggen (een hele tijd reeds) regent het en fluit de wind door de haven. Het is bar en boos, donker en guur.

Buiten is het bijzonder onaangenaam toeven

maar in de boot is het knus,

dáárvoor doen we dit dus.

Ik heb desniettemin buiten snel

 de stekker van de feestverlichting erin gestoken

en ben toen halsoverkop 

de kajuit weer ingedoken.

Het is geen weer om afstanden te wandelen of te fietsen, tenminste: niet voor de doorsnee ongetrainde motorboter van enigszins gevorderde leeftijd, zelfs niet op een elektrieke klapfiets. Een klein eindje wandelen zou kunnen, goed ingepakt, maar daarbij is uiterste voorzichtigheid geboden op de spekgladde steigers. Afijn, de dag, ook deze, is begonnen.

Elf uur. Het is beestachtig buiten, de wind loeit om het huis en de ijskoude regen giert van de lucht. Poolomstandigheden. Alhoewel ik denk dat zelfs een ijsbeer het hier nog niet zo naar zijn zin zou hebben.  Ik heb daarnet op het kajuitdak de ventilatiekoker van de afzuiger dichtgedraaid; ik redde het maar net terug naar de kuip zonder ijspegels aan mijn neus te krijgen. Ingeborg zegt: zaten we nu maar thuis. Die heeft het duidelijk niet begrepen. Ik vraag: waarom moeten we thuiszitten? TV kijken zeker! Hier kunnen we tenminste geen TV kijken, wees blij! Zit je de hele dag thuis op je r..t TV te kijken! Hier kun je lekker de hele dag zitten lezen, op je r..t ook weliswaar, maar toch. Veel beter toch?! Hier kan Ingeborg niet tegenop (wie wel?). Op de radio die nog wel een beetje signaal doorgeeft zingt Denny Christiaan een vrolijke slager: “wij zijn twee vrienden, jij en ik”. Sluit goed aan op de huidige stemming. En het stormt! Het loeit eroverheen, uit het zuidoosten nog wel! Wel erg zielig voor al die mensen in die zeilboten, die zitten daar opeengepakt te tandakken in hun krappe kajuiten. Stel je voor dat het zo blijft een week lang. Je moet er niet aan denken; dan komen we eten tekort. Nou ja, we kunnen altijd bij Joke aankloppen, een geruststellende gedachte.

Eén uur. We gaan naar het dorp wandelen want het is nu droog. Het waait nog steeds hard maar het klaart iets op. We kunnen wel een broodje halen en een beetje uitwaaien, een luchtje scheppen als het ware. Het is opmerkelijk druk in het dorp, meer mensen komen op het idee. Ik heb mijn fototoestel niet meegenomen en daar heb ik spijt van. Ik moet mijn toevlucht nemen tot de HTC. De resultaten vallen mij nog mee. De sombere tonen zijn te wijten aan het chagrijnige karakter van de natuur.

IMAG0299

Ingeborg had geen zin om tegen de bult op te lopen

IMAG0301

IMAG0303

IMAG0305

IMAG0306

IMAG0314

IMAG0317

IMAG0316

Terug op de boot gaan we zitten lezen en naar de radio luisteren. Willem komt in de loop van de middag langs om te bezien hoe we de TV-ontvangst kunnen herstellen. We plakken met duct-tape de binnenantenne buiten naast de buitenantenne op de mast en leiden via de deursponningen de kabel naar het digitenne-kastje. Het mag niet baten. Ik bel met KPN maar die kunnen niks op afstand doen; ze zullen een nieuwe buitenantenne naar ons huisadres sturen. Willem haalt ondertussen een antenne-versterker van zijn boot, maar die werkt hier ook niet. We laten het maar zitten (weken later kom ik er achter dat ikzelf die antenne besteld had en voor mezelf ook eentje, die lag gewoon in het kastje onder de TV; ik wor hier zo moe van). We kunnen alleen NPO 3 een beetje ontvangen en daar is helemaal niks aan, want Matthijs van Nieuwkerk is op de buis; die vent is gewoon niet te ondertitelen. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s