Maandag, 1 januari 2018

West Terschelling 6

Kwart voor elf.  Laat opgestaan, nogal logisch.  Lekker gelezen in Nicci French. Terwijl we in bed lagen hoorden we regelmatig draaiende schroeven van vertrekkende boten. Dat maakt me onrustig. Dat moet ik zien. Kwart voor tien er dus toch maar uit. We zitten nu koffie te drinken en te computeren. Eindelijk ontvang ik een internetsignaal, geen post overigens. Fijn, geen nieuws is goed nieuws. Ik ben bang dat onze achterburen zometeen gaan vertrekken; één en al koortsachtige bedrijvigheid. Dat wordt wat zeg, van lagerwal ertussenuit knijpen zonder boegschroef. De zon schijnt heftig. De hemel is nagenoeg blauw met slechts hier en daar een klein wolkje. De wind staat nog aardig door. Ingeborg adviseert me nu al met mijn “ballen’ op het zwemplatform te gaan staan, voor het geval ze achter ons van wal steken. Even later is het zover. Willem komt ons helpen met afhouden. Hij geeft goede adviezen aan de schipper van dit lesjacht van de “Zeezeilers van Marken”, maar dat werkt natuurlijk niet als je zelf de wijsheid in pacht hebt. De man reageert ietwat eigenwijs naar mijn mening, in de trant van: laat die mensen nou zelf uitzoeken hoe ze dat moeten aanpakken met achterspring en dat soort dingen. Dat vind ik prima, maar doe dat liever ergens anders, waar geen kans op brokken kan ontstaan. Met een hoop motorgebrul en op het laatste nippertje bijsturen gaat het maar net goed, hij scheert rakelings langs de hoek van het zwemplatform. Pfff.

Kwart over één. In de verte zien we de “Her Ladyship” met Ger en Ria de haven verlaten. Zij durven het wel aan, hebben dan ook Stabilizers. Ja, dan durf ik ook wel. Tot ziens jongens, we komen elkaar vast nog wel eens tegen.

DSC_1383.jpg

Drie uur. We gaan met een dagje verlengen bij de havenmeester. Vandaag is dat een havenmeesteres. Om een uur of vier komen nicht Dinie en haar man bij ons aan boord om het schip te bekijken. Heel gezellig, maar de borrel gaan we bij Joke en Willem drinken, dan kunnen ze daar ook even kijken. Dat “even” blijkt uit te lopen tot tien uur saves. Het is bijzonder gezellig. We halen herinneringen op aan vroeger, familieleden worden besproken (alles in het goeie hoor, maar evengoed vertrouwelijk!) en het geestrijk vocht vloeit rijkelijk. Tering, daar moet ik toch eens mee ophouden. Gezellig is het zeker wel.

DSC_6044

DSC_6045

Aan alle leuke dingen komt een eind, ook aan dit gezellig samenzijn. Het was een fijne dag, geen spijt dat we nog even zijn gebleven. Morgen vertrekken we. De wind zal dan minder zijn. We moeten wel zorgen dat we dan in Enkhuizen liggen want voor woensdag  wordt zware noordwesterstorm verwacht. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s