Dinsdag, 24 april 2018

Antwerpen 2

Half acht. Zes uur op. Meteen gekeken of er nog water bij is gekomen in de bilge. Dit blijkt niet het geval te zijn. Het moet dus met het tanken te maken hebben. Het is koud nu, trouwens. Vijf graden minder dan gisteren. Brrr. Ik zit vanaf half zeven te tiepen met koude vingers. 

Half tien. Klaar met stukkie schrijven, een zware bevalling. Linda belde om me te feliciteren. De felicitaties via Facebook stromen binnen, zei ze. Oe, gauw kijken! Dat kost wel MB-tjes maar dan heb je ook wat. Ingeborg gaat puzzelen en ik ga naar de havenmeester om te vragen of er een kans is dat de haven-wifi het ooit gaat doen en of ie weet waar zich een watersportwinkel bevindt, want ik moet Fluviacarte nr. 24 hebben (de route van België naar Parijs en Fuviacarte nr. 1 (van Parijs naar Le Havre).

Half twaalf. Ik ben jarig. De visite is net weg. Het was heel gezellig. Ik kreeg van Cees en Anneke een liter Jameson whisky (voor de Irish Coffee) en drie fraaie, artistieke onderzettertjes die Cees zelf geprint heeft met zijn 3D-printer. Bijzonder origineel vinnik, blij mee.

DSC_6811

DSC_6813

DSC_6854

We hebben niet gezongen, daar ben ik nu te oud voor. Ik heb een fietsje tevoorschijn gehaald, een verse accu erin en de banden opgepompt want ik moet over de Belgische kasseien een eind door het havengebied crossen naar Nassau scheepsbenodigdheden en als die geen kaarten heeft: naar concurrent Landtmeters, een eindje verderop.

Half twee. De boeken zijn in de pocket hoor, gekocht bij Landtmeters. Dat was nog een tocht moet ik zeggen, vooral die k.tkasseien bezorgen je aambeien en daarbij wordt ook nog eens “gewerkt aan de weg” in het havenkwartier. Landtmeters was voor de twee werkjes 10 euro duurder dan Nassau geweest zou zijn, maar die had ze niet. Jammer, maar ik heb ze nodig.

DSC_6862

Cees is bezig uit te zoeken op teletekst hoe het zit met de stremmingen. Die zijn er inderdaad de komende tijd, vooral in Frankrijk. We zullen zien, moeten er maar tussendoor laveren. We vertrekken in elk geval morgen om 08.30 uur, dan draait de brug van het Willemdok en aansluitend de Siberiabrug, waarna we via de Royerssluis bij laagwater de Schelde opgaan. Gent is dan in vijf uur met stroom mee te doen. De fiets is opgeborgen, boterhammetje gegeten, bier overgeheveld van de ene koelkast naar de andere en om twee uur gaan we op het MAS-gebouw hier aan de haven van het uitzicht genieten. Ma heeft daarnet gebeld om me te feliciteren. Alles goed thuis. Ze is druk met de regie van de tuinaanleg; ze heeft 30 kuub grond laten storten en uitvlakken en met gras laten inzaaien en planten en bloemen laten verplaatsen. Vanavond komt Wout de tuinman om het straatje naar de voordeur op te hogen. Ja, ze heeft het er maar druk mee. Ik zie mij dat niet doen op mijn 98-ste, niet met mijn knieën.

Kwart over vier. Het uitzicht vanaf het MAS-gebouw was magnifiek en via roltrappen kun je daar geheel gratis op het topdek van genieten, beschut door glazen wanden die voorzien zijn van een gat waar je je fototoestel doorheen kunt steken. Verder is er op elke verdieping een museum, die we niet bezocht hebben op eentje na, dat was eigenlijk meer een opslagplaats met een beperkt aantal voorwerpen uit de voorraad dat tentoon werd gesteld. We hebben vooral van het uitzicht genoten en van de fraai gerestaureerde gebouwen en diverse kunstuitingen. Veel foto’s gemaakt.

DSC_6849

Het Museum aan de Stroom

DSC_6848

DSC_6826

DSC_6829

DSC_6831

DSC_6834

DSC_6837

DSC_6843

DSC_6839

DSC_6821

DSC_6845

DSC_6851

DSC_6853

Nu een luxe galerij, vroeger pakhuizen

Nu ga ik het stukkie van gisteren op het weblog zetten. Met de wifi gaat dat hier niet meer lukken.

Kwart over tien. Cees en Ann zijn net naar huis (1 meter naast ons). We hebben nog een keertje mijn verjaardag gevierd met een Irish Coffee, die Cees in onze keuken met mijn whisky gemaakt heeft in geheel verkeerde glazen.

DSC_6856

DSC_6858

Het was heel gezellig, een waardige afsluiting van de dag. We kijken nog even naar de twee Belgische free-to-air tv-zenders, want Nederland kunnen we met de digitenne niet meer ontvangen. We begrijpen niet veel van wat gezegd wordt. We moesten maar eens naar bed gaan. Het was een fijne dag.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s