Maandag, 14 mei 2018

Parijs, Arsénal 4

Kwart over tien. Vandaag moeten we weg, of niet. Ik ben om kwart voor zeven opgestaan. Klaar met stukje schrijven. Het regent bij tijd en wijle dat het giet. Eerst even naar het toilet en dan met Cees naar de havenmeester.

Tien voor elf. Bij de havenmeester geweest. Cees heeft afgerekend en wij mogen desgewenst nog een dag blijven liggen en wij wensen dat. Geen zin om met dit weer te gaan varen. Liever nog een dagje betalen met wifi om drie stukjes te plaatsen dan straks mijn 2 gieg te overschrijden, da’s duurder. Vandaag wordt trouwens een kort stukje. Oh, camera in de aanslag houden voor als Cees en Ann zometeen langsvaren. Ze kwamen daarnet even langs om afscheid te nemen. Het moment is daar: zij gaan naar Sicilië en wij (met een omweg) naar huis.

Kwart over elf. Doei, jongens! Cees en Anneke voeren zojuist langs in de regen richting sluis. Dat was het dan. Veel plezier jongens, het waren drie leuke weken, en dat jullie maar behouden op Sicilië mogen aankomen! We zijn nu weer op onszelf (aangewezen). Wij liggen hier nog een dag. Tot 13.00 uur in de regen, dan houdt het op volgens de buienradar. Zij liggen nu in het sluisje en gaan linksaf, richting Marne.

DSC_8043

Coming?

DSC_8044

Coming

DSC_8045

Definitely coming

DSC_8046

Bye Bye!

DSC_8047

Tot ziens en goeie reis!

DSC_8048

Going

DSC_8049

Gone

We zijn nu weer op onszelf (aangewezen). Wij liggen hier nog een dag. Tot 13.00 uur in de regen, dan houdt het op volgens de buienradar. Zij liggen nu in het sluisje en gaan linksaf, richting Marne.

13.00 uur. De regen is inderdaad opgehouden. We hebben een broodje gegeten en we gaan wat beweging nemen, wandelen in het stadje. De Namasté kon ik niet terugvinden op de AIS (op de plotter). Miriam belde ons even, ben met foto’s bezig geweest. Tot en met 11 mei staat nu op de website. Na het wandelen doe ik 12 en 13 mei. Het is tamelijk fris, ik trek mijn winterjas aan.

Kwart over twee. Terug van wandelen door de straten van Parijs. Het is toch een bijzondere stad hoor, heel mooi. We moesten een possegel hebben en kochten die in een postkantoor. Jongens, daar zijn de jaren stil blijven staan sinds de sixties: ouderwetse rijen, voor elke dienst een ander loket, zoek het maar uit. Lache man.  Eigenlijk best nostalgies, in Nederland hebben we geen postkantoren meer. Het is gelukkig droog gebleven en van het wandelen kregen we het warm. Ik moet nog drie stukken schrijven, ga ik nu doen.

Vijf over tien. Mijn stukjes zijn af, vandaag doe ik morgenoggend. Gebeld met Willem. Zij hadden dochter Irma en schoonzoon Reinder op visite. In Zeeland is het ook slecht weer, koud en naar, terwijl Miriam op Face Time meldde in de hitte te zitten in Amersfoort! Morgen hebben we het druk: kaartje naar Rianne op de bus doen, brood halen, water tanken, afrekenen en wegwezen. Nu gaan we naar bed. Het was een gematigd fijne dag.

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s