Donderdag, 17 mei 2018

La Frette sur Seine 2

Tien over half negen des ochtends. Ik kom net m’n bedje uit, heb me aangekleed, schuif de gordijntjes open en kijk naar buiten. De zwaan zit nog steeds op zijn of haar nest, o wonder en de wereld ziet er somber en grauw uit. Het zwerk is volledig bedekt met wolken en als ik de temperatuur binnen zie: 16 graden, moet het buiten met de reeds opgestoken westenwind niet te harden zijn. Wij motorbootvaarders van een zekere leeftijd kunnen ook helemaal nergens meer tegen. Even voelen. Oeh, niet doen, wat een wind, gauw deur dicht! Brr. Ik heb vanaf half zeven in bed liggen lezen en nu wordt het tijd dat ik es wat flauwekul aan het digitale papier ga toevertrouwen, of niet. Misschien ga ik lezen. We blijven vandaag hier liggen aan onze privé-steiger. Misschien een wandelingetje maken, of niet. We hoeven helemaal niks.

Half tien. Ik heb, na de Franse TV, nu ook ontdekt hoe we via een USB stickie films op tv kunnen kijken! Er zit not bene een USB poort in de tv! Nooit geweten, zielig hè? Dat is mooi want ik heb op een harde schijf voor 1 Terabyte aan films en series staan, kunnen we voorlopig vooruit.

Tien over elf. We hebben onder het genot van een bakje koffie naar een film gekeken op tv, Columbus Circle met Giovanni Ribisi en Beau Bridges, van een stickie af. Verrassend en amusant. Ondertussen is de zon gaan schijnen en de ober van het (dure) restaurant Porto Bello is de tafels op het terras aan het dekken. Ik ga de windmeter terugplaatsen op de mast, ik wil weten hoe hard het waait.

Kwart over een. We hebben de hele tijd zitten lanterfanteren. Nu eet ik een stuk droog stokbrood, hoef er niks op. Zometeen een wandelingetje de andere kant op, langs de Seine, richting Herblay, het volgende dorpje.

Kwart voor vier. We zijn net terug van de wandeling. Die duurde tweeënhalf uur, naar Herblay. Onderweg kwamen we een wat oudere vrouw met een hond tegen met wie wij aan de praat raakten. Zij was heel vriendelijk en mededeelzaam, vertelde hoe we het best konden lopen naar het centrum van La Frette en Herblay, was ook heel geïnteresseerd in onze tocht. Eén-op-één kunnen we het Frans nu aardig volgen. Zij wenste ons een prettig verblijf in Frankrijk en een goede reis. Ik krijg het idee dat de Fransen een stuk vriendelijker en opener zijn geworden dan ik meen me te herinneren. De obers in Parijs, de loketbediende in de metro, de mannetjes van de watersportvereniging; tot nu toe een en al vriendelijkheid en behulpzaamheid. Dit gold ook voor de winkeljuffrouw in de boulangerie in Herblay en de ober op het terras aan de Seine, ook in Herblay. En de havenmeesters van het Arsenaal spraken allemaal Engels én waren normaal prettig. 

We liepen verder langs de Seine naar Herblay en “klommen ” tegen de heuvel op naar het kerkje, 12e eeuw, met z’n oude kerkhofje. Genieten van het uitzicht op het Seine dal. Fotootjes maken. 

DSC_8134

In de verte iets links van het midden ligt de Wing V

DSC_8136

DSC_8139

DSC_8141

DSC_8143

DSC_8153

DSC_8156

DSC_8157

In het dorp bij de boulangerie dus dat brood gehaald en terug naar de Seine waar we dus op dat terrasje in de zon een koel biertje en een dito frisje dronken. Geluksgevoel. Het betere leven.

NMS_8158

Half zeven. We hebben zojuist heerlijk gegeten en nu gaan we weer lekker lezen en puzzelen terwijl Katie Melua ons vanaf de Laptop met zoetgevooisde tonen toekweelt (ze heeft het over negen miljoen fietsen in Peking, of zoiets) en als het donker is gaan we een filmpje van het stickie plukken. De zon schijnt nog steeds, het is lekker weer.

Tien voor elf. De film was “Armored” met o.a. Matt Dillon. Niet leuk, kan eraf. We gaan naar bed. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s