Vrijdag, 25 mei 2018

Rouen Halte de Plaisance Ile Lacroix – Rouen Marina

Dag

Datum Wind Weer

Vrijdag

25 mei 2018 Geen

Mist, later zon (en regen)

Vertrek

Aankomst Logstand

Motoruren

06.10 uur

06.20 uur

30.183 (4 km) 3247,6 (0,5 uren)

Ken je dat verhaal van die jongens die naar Honfleur gingen? Ze gingen niet, hahaha. Het is nu zeven uur en we liggen alweer een tijdje (twintig minuten) in de marina van Rouen, 4 kilometer verderop. De rit duurde zegge en schrijven 30 minuten: tien over zes weg en tien over half zes liggen, aan een vingersteiger in het St. Gervais bassin. En waarom? Vanwege mist. Nog geen 200 meter zicht zodra we de grote hefbrug passeerden. Dat moet ik niet, word ik onzeker van. Hoppa, rechts uit de flank het St. Gervais bassin in. Het mocht niet zo zijn. Morgen maar naar Honfleur. Mooie jachthaven, stevig, redelijk nieuw, met een hek met een magneetslot. Goed zo. Omdat ik om half vijf al op was ga ik weer naar bed.

Kwart over tien. Lekker geslapen, bijna drie uur! Was wel even nodig, denk ik. De havenmeester is bij Ingeborg langs geweest om te zeggen dat we voor twaalven moeten betalen. De haven ligt buiten Rouen in een zeehaven We zien (en horen) vlakbij een autosnelweg. Niet echt een fraaie omgeving. Hier liggen grote schepen, baggerschepen. Ik zie silo’s, fabrieken, kranen enzovoort. Eerst koffie en dan gaan we naar de havenmeester.

DSC_8616

DSC_8629

Half elf. Koffie is op, we gaan naar de havenmeester. Het is nog steeds een beetje mistig, het zou kunnen maar nu is het al te laat om Honfleur te halen.

Elf uur. We zijn op het havenkantoor geweest, leuk meisje dat goed Frans sprak hielp ons aan een magneetkaart voor de diverse deuren en poorten. Het tarief was alleszins redelijk: 23 euro inc. stroom, water, douches en gratis wasmachine. Alles ziet er keurig en schoon uit. Hier kun je goed je boot achterlaten als je naar Nederland wil. Ik ga schrijven en Ingeborg gaat straks een wasje doen.

DSC_8619

DSC_8620

DSC_8622

DSC_8623

DSC_8624

DSC_8618

Zie je die duikershelm op het dak?

 

DSC_8626

Onze overbuurman

Vijf voor half drie. Ingeborg is een wasje aan het doen en ik heb geschreven, stukje van 23 mei op de website gezet. Zonnetje schijnt een beetje, nog steeds heiig maar de mist is verdwenen. Ik hoop dat de temperatuur morgen gestegen is zodat er sogges minder nevel hangt want we moeten om half zeven weg. Het leven kabbelt voort hier aan boord. Muziekje erbij, ik ga zometeen even douchen, lekker hoor. We gaan vandaag het terrein niet af, helemaal geen behoefte aan ook.

Vijf over half vijf. De was hangt. Ik heb de zonnepanelen schoongemaakt. Ik ga een biertje nemen. Ben aan m’n tweede verhaaltje bezig, 24 mei. Er is hier gratis wifi, CREA heet dat, die het nog doet ook! Weliswaar langzaam, maar toch goed genoeg om het weerbericht op te halen en dat soort dingen. Miriam probeert steeds te Face-timen maar dat lukt niet.

Tien voor half zeven. Ingeborg staat eten te koken. Ik kijk naar het weerbericht. Zo te zien moet het allemaal te doen zijn de komende dagen. Morgen wordt het flink warmer dus met de mist zal het wel meevallen.

Vijf over zeven. Lekker gegeten, restjesdag, heerlijk! We gaan Avatar afzien, want da’s toch wel leuk met die blauwe mensen en die robots en zo. 

Ook hier in deze bewaakte haven, met code hek en video-bewaking komen luitjes op de steigers om te vissen. Wij zaten te eten en daar loopt zo’ gozer met een werphengeltje onze “vinger” op en gaat op 1 meter afstand doodgemoedereerd staan vissen. Hij schrok wel toen hij omkeek en ons zag en maakte dat hij wegkwam en zijn maat die iets verderop stond, ook. Aan de overkant van de havenkom staan ondertussen drie Franse medelanders te vissen, houtjes te hakken en fikkie te stoken. Af en toe drijven rookflarden onze kuiptent binnen.

23.00 uur. We gaan naar bed. Het regent al uren en evengoed blijven de drie in het donker rond hun vuurtje zitten. Ik denk dat ze daar wonen. Het was in zeker opzicht een teleurstellende maar toch ook wel fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s