Zondag, 27 mei 2018

Honfleur 2

Half vijf wakker en sindsdien bezig geweest met en gepreoccupeerd door mijn beentje. Kijken hoe het gaat: buiten op dek, naar de w.c., stukje geschreven. Het gaat niet. Ik moet mijn knie ontzien vandaag dus gaan we naar het havenkantoor lopen over de hobbelige keitjes van Honfleur. Kijk, zo ben ik dan ook wel weer.

Tien uur. Ingeborg heeft van een dekzwabber een soort kruk gemaakt voor de wandeling naar het havenkantoor, dat zich in een straatje bij het oude bassin bevindt. Ik probeerde hem, maar dat werd niks. Het moest maar zonder. Ik hobbelde heel langzaam naast Ingeborg voort langs de haven, af en toe rustend op een muurtje. Zo kwamen wij er ook. Jammer dat het kantoor dicht was. Gaandeweg ging het lopen iets soepeler en we liepen om de oude haven heen, door een winkelstraat naar het kerkpleintje en weer terug naar de boot. Honfleur is heel fotogeniek, als bewijs hiervan een paar fotootjes.

DSC_8710

DSC_8714

DSC_8715

DSC_8719

DSC_8720

DSC_8724

DSC_8728

DSC_8731

DSC_8733

Na een kop koffie even naar de sluis wezen kijken. die staat nu open. anderhalf uur voor en na hoog water Le Havre staat ie open en kun je er zo doorheen varen, vandaar natuurlijk die vreemde afmetingen. In het Chenal de Rouen ligt een cruiseschip van de Fred Olsen Line en in de binnenhaven ligt de Botticelli, de rivierkano die we gisteren tegenkwamen op de Seine. Ja, ook hier groepen door het dorp voorafgegaan door dames met een gekleurd bordje. Dat stond wel vreemd, daarstraks: nog geen mens op straat op de vroege zondagmorgen, maar wel een kudde over het plankier van de draaimolen aan de haven, met voorop een genummerd bord omhooggestoken voor het geval ze mekaar kwijt raken.

DSC_8735

DSC_8737

Des middags probeerde ik nog een keertje een stuk te wandelen, naar het huis van Erik Saté, een componist uit het begin van de 20e eeuw. Het ging maar net.

DSC_8744.jpg

DSC_8745

Gauw terug en weer zitten en liggen en lezen op de kussens in de kuip. Dat was wel lekker trouwens. We hebben heerlijk “gelounged” tot s’avonds laat. Verder valt er niet zoveel te zeggen over deze dag, maar het was wel een heerlijke dag, ondanks de soms vlijmende pijnen in mijn linkermergpijp.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s