Dinsdag, 29 mei 2018

Le Havre 2

Half acht. De zon schijnt over de flatgebouwen die naast de jachthaven staan, en over de vreemde kerktoren van Le Havre. Het heeft vannacht verschrikkelijk hard geregend, onweersbuien, bliksemflitsen. We gingen laat naar bed en hebben goed geslapen. Mijn knie lijkt wel over te zijn, da’s goed nieuws, heuglijk nieuws. Ik ga proberen het stukje van 27 mei te schrijven maar ik ga eerst naar de w.c. 

Kwart voor negen. Ben klaar met stukje schrijven en nu ga ik de fietsen eruit gooien, want we gaan een stukje fietsen.

Negen uur. We gaan nu fietsen een eindje langs de Boulevard Clemenceau en langs de voorhaven waar de grote boten liggen. Waren we nog nooit geweest.

Half elf. We zijn alweer terug van fietsen. Er was niet veel te zien, behalve dan een zeer groot cruiseschip, de Aida huppeldepup.

DSC_8774

Saves koos ie het zeegat

DSC_8778

Het seizoen is nog niet echt begonnen

Le Havre is een grote stad. Terug door de straten van Le Havre naar de Super U om een paar kleine dingetjes te kopen. Vanmiddag gaan we nog een keer: Ingeborg lopen met de boodschappentas op wielen en ik op de fiets want ik was te voorbarig met mijn mededeling over mijn knie. Alleen al die steiger af naar de uitgang van de marina was teveel voor me. Nu drinken we een stukje koffie met een stukje amandelkoek van de Super U. Lekker hoor. Het is nu bewolkt en grijs. De zon schijnt niet meer. Misschien komt ie nog. Tis hier fantasties.

DSC_8772

DSC_8768

Half twee. Ingeborg heeft 2 uur zitten lullen met Miriam over de “Facetime”. Dat kan hier. De wifi is werkelijk geweldig!

DSC_8771

Ingeborg zit met Miriam te facetijmen

Ik moet nu de generator starten want Ingeborg gaat een broodje bakken in de magnetron. In Honfleur knalde de zekering eruit, ik ga dat nu niet pionieren. Denk wel dat het hier kan, hoor, via de walaansluiting.

Half vier. Terug van boodschappen doen bij de Super U, hier niet ver lopen vandaan. Ik ben even doorgefietst naar de dieselpomp aan het eind van de jachthaven om te kijken hoeveel de diesel kost. Die kost 1,539 cent de liter. Morgenoggend maar even tanken voor we naar Deauville varen. Dat is maar een stukje van 10 mijl, terug de monding van de Seine oversteken en dan ben je er al. Dit moet bij hoogwater gebeuren want bij laagwater valt het daar voor de deur droog en dat is lastig varen. Dat wordt morgenavond Moules-Frites eten op een terrasje in Trouville. Het is rustig in de haven, geen grote troepenbewegingen.

DSC_8770

De rest van de middag en avond brengen we in zalig nietsdoen door. We lezen en puzzelen en vallen in slaap. Ik weet niet meer hoe laat we naar bed gingen. Het was een fijne, slome dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s