Zaterdag, 2 juni 2018

St. Vaast la Hougue 2

Half acht. We zijn al een tijdje op. Niet veel te melden. De zee is rustig, de wind nog steeds west. Nu maar eerst een ontbijtje. We zitten heerlijk relaxed op het zonneplatform onder onze rubberboot, kijkend naar de pier van St. Vaast, hoe het water stijgt. Als we bootjes naar buiten zien komen gaan wij naar binnen.

DSC_8935

DSC_8940

Tien voor half elf. Tweede bakkie koffie op. We gaan de haven in.

Vijf over half elf. We zijn ankerop gegaan en liggen voor de sluisdeur te draaien, met nog een heel stel bootjes, allemaal vissertjes die opeens van alle kanten toestromen. Ik had gedacht dat ie al open zou staan. Niet dus.

Tien over elf. We liggen in de haven in de buitenste box van de C-steiger. Onze boot is wel erg groot voor dat lullige vingertje waar we aan vast moesten knopen. Het aanleggen ging ook niet helemaal goed. Ik had de boot niet genoeg onder controle door een dwarse stroom die ons naar de buurboot dreef. Een Engelsman hielp ons een handje met trekken. Had ik maar een hekschroef. Een onzachte aanraking met de steiger en een beschadiging aan de boeg was het gevolg, een tamelijk diep putje in de plamuur. Niet fijn, but shit happens. Enigszins depri gaan we ons maar even melden op het havenkantoor, dan hebben we dat ook achter de rug.

DSC_8942

Als je goed kijkt zie je onder het anker een witte put

Tien over zeven. Heerlijke dag gehad. Na de beschadiging, het havengeld (45,50 euro) en het mislopen van de kippenboer op de markt met z’n op houtvuur gegrilde kippetjes waar we ons zo op hadden verheugd, hadden we de tegenslagen wel gehad. Voor de rest was het een rustige dag. Veel lezen, wandelen in het stadje, boot schoonmaken met ruim zoet water. Dat moet je in elke haven doen, anders heb je zo een zoutvlakte op de verf. De beschadiging aan de boeg heb ik met tweecomponenten plamuur aangeheeld. Als we thuis zijn smeer ik er wel wat blauwe verf op, heb ik nu niet bij me. Terwijl Ingeborg eten ging maken heb ik gauw nog even een rondje gemaakt om wat fotootjes te maken want daar was het vandaag nog niet van gekomen.

DSC_8945

DSC_8946

DSC_8948

DSC_8963

DSC_8957

DSC_8958

DSC_8962

DSC_8966

DSC_8976

DSC_8978

DSC_8980

Kwart over negen. We aten heerlijk gebakken tongetjes uit de diepvries. Nog uit Meulan aan de Seine! Verhaaltje van 31 mei staat erop. We gaan straks naar bed. Het was evengoed een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s