Dinsdag, 12 juni 2018

West Cowes 3

De zon schijnt. De wind waait. Noordoost. Of Noord? We liggen nog steeds in Cowes bij Shepards Wharf. Niets te melden.

Half elf. Zijn terug van wandelen. Twee uur weggeweest. Lekker zitten op bankjes op de boulevard, hangen over relingen en kijken naar het watergebeuren. Heel langzaam door de straten, huizen kijken bij makelaars (duur hier), veerponten kijken, de containerschepen van en naar Southampton voorbij zien schuiven. Lekker hoor.

DSC_9322

DSC_9326

Terug op de boot koffie en computeren zonder een vinger uit te steken naar het werk voor de website dat zich maar blijft opstapelen. Geen zin in. Gadver.

DSC_9319

DSC_9321

Kwart over één. Bargain Hunt op tv. Dat kennen we. We blijven hier nog een dag. Mooi weer. We gaan vandaag niet naar Chichester. Veel wind de komende dagen. Waarschijnlijk van hier naar Brighton en dan Dover en bij Dover over (vanwege de rooie diesel).

Kwart voor acht saves. We zitten naar een programma te kijken van een bejaard acteursechtpaar (Prunella Scales, nu 83 jaar, die Sybil speelde, de echtgenote van Basil Fawlty (John Cleese) in de klassieke serie Fawlty Towers, en Timothy West (81), ook een zeer beroemde acteur). Zij varen op een forse Grand Banks door het Götha-kanaal in Zweden. Taaie rakkers. Leuk om te zien. Wat zij kunnen, kunnen wij ook (denk ik).

Ondertussen grijpt zich een soort van Pot Luck plaats op de steiger achter ons, ook met allemaal taaie oude rakkers! Gisteren liep de haven vol met een heleboel (moderne) polyester zeiljachten, groot en klein. Die bleken  allemaal bemand te zijn door bejaarde echtparen die de houdbaarheidsdatum verre zijn overstegen. Geweldig! En nu verzamelen die zich allemaal met meegebrachte etenswaren en vooral drinkwaren van allerlei soort en hebben de grootste lol. Die worden vast allemaal lazarus straks. Van één van hen vernam ik dat ze allemaal lid zijn van Hayling Island Sailing Club, gevestigd op het gelijknamige eiland in het Chichester gebied. Dit doen ze vier keer per jaar. Gezellig hoor.

Mijn zegsman vroeg of onze boot een Elling was. Ik heb hem uit de droom geholpen. Lache man. Deze dag was weer eens wat anders. We hebben de senioren niet dronken zien worden want ze gingen uit eten, bodempje leggen. En ze deden heel stil toen ze thuiskwamen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s