Maandag, 11 juni 2018

West Cowes 2

Tien over half acht. Over twintig minuten gaat de supermarkt open volgens Ingeborg en dan gaan we boodschappen doen want we hebben niks meer. Tis droog en het regent niet, het is niet zo mooi als gisteren. Ik merk nu dat ik verkeerd zit met de timing, want dat zei ik gisteren ook al maar dat klopte toen niet. Nu klopt het wel.

Ik kom helemaal niet meer aan schrijven toe. Het is kwart over acht, hoog tijd om boodschappen te doen, straks is Sainsbury’s leeg. Er komt een enorm cruiseschip op de Solent in beeld, de Aida Huppeldepup, met vrolijke schilderingen op de romp. Bijna dagelijks komt zo’n bakbeest naar Southampton, soms wel twee per dag. Gisteren zagen we de Queen Elizabeth II, die is nog groter.

DSC_9305

De Queen Elizabeth II

Het is niet erg druk op de haven. Het is nog vroeg, natuurlijk. Voor de Ennelsen is het pas kwart over zeven. Ik heb de houten steel van de dekzwabber gelijmd met polymax. Misschien werkt dat (natuurlijk werkt dat niet, daar kwam ik later helemaal zelf op: ik heb hem met drie slangklemmen en een beschermende hoes van doek en ducttape ingepakt).

DSC_9475

Mooi hè? Zelf bedacht. Ben er nogal trots op.

Ik moet ook nog een impeller kopen want ik zit bijna aan de 3300 uur, het moment waarop ik had gedacht het ding te vervangen. Volgens zwager Willem hoeft dat helemaal niet. Alleen controleren of er geen scheurtjes in zitten is voldoende. Ik ga toch kijken of ik ergens zo’n ding kan scoren want ik moet sowieso een nieuwe reserve hebben. En olie moet ik hebben. Tenslotte alvast het karretje gepakt voor de boodschappen.

Tien uur. We blijven nog maar een dag vandaag. De boodschappen zijn binnen. Na wat omzwervingen kwamen we ook even bij Joliffe terecht, een Ships Chandler in de High street. We waren er al een paar keer langs gelopen. Misschien had die een impeller. Twee saggerijnige en weinig servicegevoelige kerels wezen me waar ik moest wezen. Er hingen nog twee exemplaren in vieze stoffige kartonnetjes met plastic er omheen. Die hingen daar natuurlijk al een jaar of twintig (in Cowes vervangt niemand zelf zijn impeller; de monteur neemt hem mee in zijn tas). De ene impeller was een echte Jabsco en de andere een “nepper”.  Voor de echte Jabsco moest 40 pond worden neergeteld en voor de “nepper” 30 pond! Nog in geen 70 jaar! Zijn ze knetter geworden? Bij George Kniest of Dekker Watersport kan je die dingen voor 19.95 euro krijgen. Dat had ik natuurlijk moeten doen. Ga ik ook doen. Wegwezen hier. Ik ga mijn dinges wel eerst controleren. Waarschijnlijk is ie nog goed.

Ingeborg staat op steiger een wasje te soppen. Er gebeurt verder niks. Ik doe de bezemsteel en we gaan straks de boot afspuiten, de meeuwenschijt en het zout eraf. Het wordt nog warmer vandaag. Het is hier prettig toeven. Relaxte mensen, die Ennelsen.

Vier uur. We hebben de boot afgespoeld en gelezen. We doen helemaal niks, ik heb dus niks te vertellen, heel vervelend eigenlijk. Het is erg druk geworden vanmiddag met boten die hier zijn komen liggen, vooral aan de binnenkant van onze steiger. Het is gedaan met de rust, maar wel gezelliger natuurlijk. Af en toe m’n Engels ophalen en bijspijkeren.

Half zes. We zijn een uurtje weggeweest met het bootje. De Medina rivier op. Ik wilde een pint pakken in de Folly Inn maar de Folly Inn is gehalveerd. Alleen het gedeelte met Inn stond er nog en de tent was gesloten. Terug hadden we stroom tegen. Toch redden we het met één volle tank.

DSC_9307

DSC_9309

Deze kettingpont noemen ze de floating bridge

DSC_9316

DSC_9310 (1)

Niks Folly, gewoon Inn

DSC_9317

Dan maar weer terug.

DSC_9321

Bij de Fuel Berth informeerde ik naar de prijs van de diesel. Die is 79 pence per liter. Lekker goedkoop maar hartstikke rood. De pompbediende vertelde dat je in Engeland alleen maar rooie kan krijgen. Dat wist ik eigenlijk wel, maar had daar niet bij stilgestaan. Afhankelijk waar je het voor gebruikt betaal je volgens een bepaalde staffel btw. Dat kan hoog en laag zijn. Ik had in Cherbourg de tanks helemaal moeten optoppen, verdomme. Terug op de boot kijk ik op internet naar de discussies over de controles in Nederland en België. Die zijn weinig hoopgevend, die discussies. Ik ga dat risico niet lopen. Dat betekent dat we waarschijnlijk, nee, vrijwel zeker, niet naar Londen gaan maar vanaf Dover oversteken zodat we de rap leger wordende tanks kunnen vullen met dure witte diesel. Tisnietanders. We gaan pannekoekjes eten met bruine suiker en stroop, zoals het hoort. Ik ken mensen die pannenkoeken bakken met allerlei ingrediënten die op pizza’s thuishoren; die willen tegelijkertijd pannenkoek en pizza eten, kunnen niet kiezen.

Kwart voor elf. Hebben zitten lezen en in slaap vallen. We gaan naar bed. This was a nice day, this one. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s