Zondag, 17 juni 2018

Dover 2

13.00 uur. Het was des morgens windstil, maar dat duurde niet lang. Morgen gaat het nog harder waaien. Voorzover we konden zien op Windfinder is dinsdag de geschiktste dag om over te steken.

DSC_9479

Het was hoog tijd dat ik weer eens wat ging schrijven. Ik lig negen dagen achter! De hele oggend hield ik me daar mee bezig. Drie kreeg ik erop. Een goed begin. We belden met Ma. Alles goed. Na de lunch ging ik douchen. Goeie douches hier. Er gebeurde niet veel op de haven. Weinig inkomend en uitgaand jachtenverkeer. We gaan een luchtje scheppen, kijken waar de supermarkt is.

16.00 uur. Langs het Wellington dok, aan de kant van de kliffen, liepen wij naar het centrum van Dover. De vierbaansweg is een doorgaans krankzinnig drukke weg. Die leidt uitsluitend van en naar de dokken waar de ferry’s aanleggen. Een en al vrachtwagens wat er langs ronkt. Via een voetgangerstunnel kom je in het centrum. We wandelden daar wat rond en maakten fotootjes.

DSC_9458

De weg naar de ferry-dokken op een zeldzaam moment

 

DSC_9457

Het Wellingtondok

DSC_9461

DSC_9463

DSC_9464

DSC_9467

DSC_9471

Er is een tamelijk nieuw winkelcentrum, niet te ver van het “Seafront” met een Marks & Spencer en een Foodhall. De M&S is stervensduur. De Foodhall ernaast daarentegen is de eerste supermarkt die we tegenkomen met enigszins redelijke prijzen. Daar gaan we morgen boodschappen doen. Aan het “Seafront” namen we een ijsje bij een jongeman met een klein bestelbusje, waarvan de motor permanent draaide om de ijsbakken koud te houden. Op een bankje aten we ons ijsje, kijkend naar een groep mensen van een zwemclub of zo op het kiezelstrand die daar zwemmers begeleidden die in de haven aan het trainen waren voor kanaaloversteken.

DSC_9473

DSC_9474

Op het bankje naast ons kwam een familie met jonge kinderen zitten die de meeuwen gingen voeren. Wegwezen dus. Via het doolhof van voetpaden geraakten wij aan het havenkantoor alwaar wij bijboekten. Mijn knieën  knikkeren van het lopen. Gauw zitten op de boot.

Half twaalf. Ingeborg ligt al in bed. De hele avond zitten schrijven, ik. In totaal nu vier stukjes gepubliceerd. Morgen blijven we ook hier. Nu naar bedje toe. Het was een fijne, gezapige dag. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s