Maandag, 18 juni 2018

Dover 3

Kwart over negen. Ik ben om zeven uur opgestaan, niet al te vroeg voor mijn doen, en meteen gaat schrijven aan een volgend stukje, het vijfde sinds ik gisteren begonnen ben. De tekst is klaar en nu ben ik bezig foto’s erin te zetten. Ingeborg zit op de bank. We gaan een kopje koffie drinken, muziek draait op de computer, gezellig hoor, zo in de boot met z’n tweetjes. Er hangt een tamelijk dikke mist op de kliffen. Ik hoop maar dat dat morgenochtend niet het geval is; met mist wil je niet de “Shipping Lanes” oversteken.

Vijf voor tien. Stukje staat erop. De mist is opgelost.

Tien voor twaalf. De tijd vliegt. De boot is schoongespoten en geschrobd, alles een beetje gefatsoeneerd. Een beetje water in de tank gedaan, halfvol, zodat ie niet weer gaat lekken. Koffie!

Tien voor half een. We slaan de lunch over, geen honger, en gaan boodschappen doen.

Drie uur. De boodschappen zijn binnen en ik heb alweer een stukje af, het verslag van 14 juni van onze heroïsche tocht over de Chichester Bar, ons geanker in de golven en ons geanker tussen de modderbanken. Even de benen strekken hoor.

Vijf uur. De zon schijnt volop en de wind loeit over de haven. Het zoeft door de masten. Er staat echt een straffe wind, ik denk gauw een dikke 6 Bft. En morgen zal het ook nog pittig waaien, misschien blijven we nog wel een dag liggen hier in Dover. Je zal altijd zien: vannacht wordt het windstil, maar dan wil ik eigenlijk  niet varen zie je. Kweetniet. Het wordt spannend hierzo, zo langzamerhand. Ik kan dan wel mooi mijn achterstand inhalen maar dat doe ik liever niet, ik ga liever varen.

Jammer dat we in Dover geen goede tv-ontvangst hebben. Elke zender begint met een goed beeld, maar na een minuut stort het plaatje in blokjes en gehik uiteen. Niet te doen. Mee gestopt. Wat wel weer leuk is, is dat Ingeborg heeft ontdekt dat ze op haar iPad middels de havenwifi gewoon Nederlandse programma’s kan ontvangen! Zij zit lekker de hele tijd te kijken naar programma’s als “Andere Tijden”, da’s toch geweldig? Ikzelf zit uren te kijken naar youtube, mijn ouwe hobby, zeg maar afwijking: opnames van het programma Britain got talent, America got talent etc. Ik smul ervan.

Kwart over zes. Ik was inmiddels weer begonnen aan een nieuw verhaaltje maar daar ben ik even mee gestopt voor een wandelingetje over het plankier van de jachthaven. Moest even de benen strekken en fotootjes maken, had ik nog niet gedaan. 

DSC_9481

DSC_9483

DSC_9487

Het is prachtig weer buiten. Het waait als de pieten, dat wel, maar de temperatuur is aangenaam tussen de kaden van het dok. Ingeborg zit met de verknetteraar vliegen te meppen en we eten nu een boterhammetje met verse aardbeien uit de voedselhal (drie pond een kilo, ongehoord goedkoop!).

De aardbeien waren lekker en het brood ging wel. Ik heb het stukje van 15 juni afgeschreven, dat we naar Eastbourne gingen, van Chichester Harbour af. Dat was een heel makkelijke tocht, ging erg goed enne het verhaaltje is verder niet zo bijzonder daardoor, maar goed, dat is af. Nu nog even fotootjes erbij zoeken en dan ben ik voor vandaag klaar met dit gebeuren en als we morgen hier blijven liggen, doe ik de rest wel.

Vijf voor acht. Dover is een productieve plek voor mij, mijn zevende verhaaltje sinds gisteren staat erop. Je moet niet naar de kwaliteit kijken want daar valt wel het een en ander op af te dingen. Maar ja, het zijn ook allemaal herhalingsoefeningen, behalve als er iets spannends of vervelends gebeurt. Daar hangt trouwens ook een terugkerend aspect aan. Ik ga koffie zetten voor Ingeborg. We gaan de avond in. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s