Vrijdag, 22 juni 2018

Mosselplaat 3

Doe de tv eens aan! roept Ingeborg. Ok. Tis alweer twee dagen geleden dat Marijn jarig was, waar blijft de tijd. De serie Roseanne gaat door, maar zonder Roseanne, horen we op het Journaal. Is de komkommertijd nu al aangebroken? Ik moet even een stukje schrijven.

Half tien. We zijn onderweg, helemaal naar Veere, met de grote boot want het waait te hard voor de kleine. Ik heb een stukje geschreven en op de website gezet. Ben begonnen aan een tweede, maar we dachten laten we eerst brood, sinaasappels en eieren halen want het is nog vroeg en aan de boodschappensteiger is plaats genoeg. Er staat 6 tot 7 Beaufort maar met deze windrichting kun je daar redelijk liggen, maar niet echt rustig, achter de rondvaartboot van het Veerse Meer.

Kwart voor tien. We liggen. Ingeborg maakt foto’s van kwallen en ik ga even in de haven kijken of daar plaats is. Dat blijkt niet zo te zijn en het is er ook erg krap om te keren. 

DSC_9558

DSC_9555

Tien over elf. Vluchtig het stadje bekeken en gezocht naar een supermarkt. Die is er niet (meer)! Daarvoor moet je naar Middelburg. Er is alleen een bakker. Daar hebben wij bolussen gekocht en een brood. Van de havenmeester mochten we blijven liggen aan de passantensteiger (de naam boodschappensteiger verdient ie niet meer) tot 17.00 uur, daarna ook maar dan moet je betalen. Op de eilanden is het overnachten gratis, maar niet langer dan 48 uur op één plek volgens de havenmeester. In deze tijd steekt het niet zo nauw, zei hij erbij. In de schoolvakanties wordt er wel op gelet. Voor nu laten we Veere voor wat het is en gaan terug naar de Mosselplaat. Morgen doen we het wel met het bootje om te internetten en de beide musea te bezoeken.

Tien voor vier. We kozen het andere haventje op de Mosselplaat, dat meer in de luwte van de bomen en de bosjes ligt. Hier liggen we helemaal perfect. Voetballen kijken, lopen, fotootjes van Veere maken met de telelens van die goeie ouwe Kodak.

100_9111

Tien voor elf. De hele dag niets gedaan, lezen, tv kijken (voetballen). Vroeg naar bed. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s