Maandag, 25 juni 2018

Mosselplaat 6

Kwart voor negen. Het zou mooi weer worden vandaag, warmer, maar daar merken we nog niks van; het is koud in de boot. Het zal vanmiddag wel beter worden. Ik ben vanmorgen om 06.00 uur opgestaan om stukjes te schrijven. We gaan nu met het bootje naar Kamperland om boodschappen te doen en zien daarna wel of we vertrekken of niet. De stukjes, drie stuks, kunnen het net op. Misschien kan dat in Kamperland.

Om half negen kwam de vuilnisboot de containers en de mobiele plee verwisselen voor lege exemplaren. Dat gaat heel listig: het is een plat ponton dat geduwd wordt en zijn klep op de schuine oever laat zakken, waarna een tractor de kant oprijdt en de bakken verwisselt. Het is binnen een paar minuten gebeurd.

DSC_9614

Tien over één. Terug van boodschappenexpeditie in Kamperland. Dat is nog een behoorlijk eind varen, een kanaal in naar het dorp. Helemaal aan het eind is een jachthaven met een grote meldsteiger waar we mochten liggen. Vandaar zijn we met een karretje het dorp in gelopen, de hoofdstraat in, die zeker 2 kilometer lang is.

IMAG0402

IMAG0403

IMAG0405

Aan het eind linksaf is ergens een AH supermarkt. Flink ingeslagen, dat was zo onderhand wel nodig. Geen mogelijkheden om te internetten. We deden niet echt ons best trouwens om iets te vinden. Ik doe het straks wel in Veere, op het tuinterras. Het wordt warmer.

Vier uur. We betreden de kajuit van onze boot precies op het moment dat de wedstrijd Rusland – Uruguay begint. Ik heb vier stukken op de website gezet in het restaurant de Heeren (of zoiets), in de schaduw op de binnenplaats. De stukjes worden steeds korter en minder interessant. We beleven geen spannende dingen meer, weinig te vertellen. De vakantie is begonnen.

26 juni 2018, 01.00 uur. We zitten Jinek te kijken in de herhaling. De discussie verzandt een beetje en mijn ogen vallen dicht. Ik maak buiten een foto van de maan. Het is prachtig weer, heel helder.

DSC_9616

We hebben de hele middag en avond voetballen gekeken en films en borreltjes gedronken en hapjes gegeten. Oeh: we hebben vanavond lekker gegeten, joh! Geroosterde knoflookgarnalen door de rijst geroerd met wokgroenten en dat soort dingen. Lekker dat dat was! En nu gaan we naar bed want ik krijg jeuk in mijn nek van de rondzwevende spinnetjes. Irritant is dat. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s