Dinsdag, 26 juni 2018

Mosselplaat 7

Tien voor half negen, 26 juni, tis dinsdag. Ik ben om zeven uur begonnen met schrijven. Ik kwam vrij laat mijn bed uit omdat we vrij laat naar bed gingen, hahahaha. Maarre, ja, moet je horen..….lekker warm joh, Ing, op je huidje zo…. (ik weet niet meer wat ik deed, maar het staat zo op de dictafoon). Het is nu weer een beetje bewolkt, vanochtend was het helemaal helder, helemaal eh, ik keek naar buiten en ik denk, hee, totaal helder! Het zou warm worden vandaag, tot 25 graden in heel Nederland. We hopen het maar. Ik heb net het stukje geschreven van 24 en 25 juni. Dat komt wel een keertje op internet hoor, wanneer weet ik niet, het is allemaal niet zo interessant meer. We gaan nu maar eventjes eten, fruithapje. Ingeborg is net “opgekomen”, “tussen de klamme lappen vandaan”. Nou, ik ga m’n bakje yoghurt maar opeten en dan maar weer t.v. kijken. Oh nee, we gingen water tanken! Gisteren hebben we bedacht dat we makkelijk met de grote boot kunnen aanleggen aan de meldsteiger van de jachthaven in Kamperland waar we met de bijboot afmeerden om boodschappen te doen. Daar kun je maximaal 150 liter water voor 1 euro tanken. We doen er dan 300 liter in voor 2 euro, zie je. Dan redden we het wel tot thuis. Van die dingen.

Het is bijna half zes des namiddags, we gaan zowat alweer eten. De hele dag is verstreken in zalig, lamzakkig (lamzalig dus als het ware) niks doen, vrij naar de Italiaanse zegswijze: “dolce far niente” (jazeker, je ziet het: we zijn niet “van de straat!”). De zon heeft de hele dag geschenen en het heeft flink gewaaid. Het was fris als je niet uit de wind zat; die 25 graden hebben we vandaag dus lang niet gehaald in dit deel van Nederland. Ach, wat za’k ervan zeggen. Het was een dag waarin niks gebeurde. We zijn geen water wezen halen, we zijn niet weggegaan van deze steiger op de Mosselplaat, we zijn blijven liggen, zoveel moge duidelijk zijn. Geheel allenig zijn we nu. 

IMAG0410

We hebben lekker zitten lezen achter op het zwemplateau. Af en toe een beetje rondsjokken op het eiland en voor de rest niks.

Ik heb met het fototoestel (ja, echt wel!) één foto gemaakt van de trekker die andermaal de vuilnisboot afreed en deze keer op ons eiland het gras ging maaien. Prachtige apparatuur: een maaier voor en een maaier achter. Hij had slechts tweeënhalf uur nodig om het toch niet onaanzienlijke aantal vierkante meters grasland waarmee de Mosselplaat is bedekt geschoren te krijgen. Keurig gedaan, dat doen ze goed hier.

fullsizeoutput_e05f

Tien voor half elf. Argentinië heeft gewonnen. Een rare voetbalavond was het. De zon is nu weg en de maan schijnt. Don’t cry for me Argentina zingt de radio. Nou, Argentina huilt vanavond niet hoor! Morgen water tanken en verkassen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s