Zaterdag, 30 juni 2018

Alphen a/d Rijn (Aar-kanaal) 2

Half tien. We gaan fietsen naar het centrum van Alphen, boodschapje doen, terrasje pikken.  Rustig ochtendje gehad, lekker lang liggen lezen in bed. Heerlijk rustig. Eerst koffie en verder lezen. We liggen in het zonnetje, als laatste van een hele rij andere bootjes, aan een weggetje waar helaas af en toe wel een auto overheen gaat. Het lijkt een fietspad maar je moet oppassen want dat is het niet. Aan de overkant loopt een drukke tweebaans verkeersweg met veel geraas, je ziet ze niet maar hoort ze wel. Da’s minder.

DSC_9664

Na de koffie peddelen we op onze plooifietsen naar de stad. Een stukje terug langs het kanaal, fotootje maken van de hefbrug aan de overkant en dan rechts uit de flank door een soort van buitenwijkje naar het centrum.

DSC_9665

Alphen is best de moeite waard om eens doorheen te fietsen (of: te lopen, voor degenen met kraakbeen tussen de schijven). Er zijn aardige winkelstraten en leuke terrasjes langs het water. We besluiten neer te strijken op zo’n terrasje pal naast een brug, die om de haverklap open moet voor de bootjes. Af en toe laat de brugwachter de bootjes wel erg lang wachten. Gelukkig komen er geen beroepsschepen langs. Daar hebben de pleziervaarders geluk mee want bij de bruggen is het net een trechter waar je doorheen moet en dan zit je niet te wachten op zo’n bakbeest dat altijd voorrang krijgt.

DSC_9666

DSC_9667

Het is erg warm op het terras. Op het pleintje naast het restaurant zijn onder meer demonstraties van Romeinse vechtsporten in origineel tenue uit die tijd. Grappig om te zien. Het fotograferen lijkt een beetje in de kuiten te zakken want wederom heb ik hier geen illustraties van. Na het terrasje even naar de Albert Heijn en geld uit de muur gehaald.

Half een. We zijn net terug van ons tripje en strijken uitgeput neer in de kuip. Het is erg heet, te heet. Het verkeer aan de overkant raast gewoon door; vannacht bleef het ook gewoon doorgaan. Daar kwam nog bij dat het luik om half twee dicht moest omdat pal naast ons boot drie Poolse of Russische jongens midden op de weg gezellig een half uurtje op luide toon informatie kwamen uitwisselen. Geen woord van te verstaan. Zeer irritant. Het waait pittig, zeker 4 of 5 Beaufort en dat is zeer welkom met die hitte.

Zeven uur. We hebben gegeten, naar een voetbalwedstrijd gekeken en vanmiddag een fietstocht gemaakt rond de Zegerplas. Het is hier erg mooi. Ze (Alphen) doen hier heel veel voor de recreatie in de buitenlucht: die plas is erg mooi, je kan er van alles: wandelen, fietsen, zwemmen, aan een kabel op ski’s voortgetrokken worden, veel horeca is er, grote zitstranden en -weiden, bosachtige stukken en op een dag als deze wordt daar natuurlijk bijzonder druk gebruik van gemaakt. Zeer de moeite waard. Wederom geen foto’s, tis toch erg.

Joke en Willem belden: zij hebben ook mooi weer, daar in Denemarken. Argentinië verliest met 4 – 3 van Frankrijk in de achtste finales. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s