Maandag, 2 juli 2018

De Hoef (Kromme Mijdrecht) – Zaandam

Dag

Datum Wind Weer

Maandag

2 juli 2018 NO 3 – 4 Bf Zonnig

Vertrek

Aankomst Logstand

Motoruren

11.30 uur 17.00 uur ? plm. 5 uren

08.00 uur. Geruime tijd reeds op de been, wij. De warmte zorgde voor een beknopte nachtrust ook al stonden alle luiken en ramen die dat konden open, met horren ervoor tegen ongewenst gezoem en geprik. Niettemin is dit een heerlijk plekje om te liggen, hier in de Kromme Mijdrecht in De Hoef. Geen druk verkeer op de dijk, een enkele koe loeit in de wei. We moeten opschieten. Linda komt zo op koffievisite op de fiets vanuit Mijdrecht. Ze kan niet te lang blijven vanwege verplichtingen elders.

Tegen negenen komt zij aanfietsen. Ze moest onderweg nog even met ons bellen om een juiste peiling te krijgen op onze ligplek. Een hartelijk weerzien. Er valt over en weer veel te vertellen, nadat we elkaar sinds april niet meer hebben gezien. Heel gezellig, koekje, bakkie, je kent het wel. Gelukkig neemt Linda met haar GSM nog een foto van ons drieën anders hadden we helemaal niks gehad. Na een paar uur stapt ze weer op de fiets. Doei, Lin! Tot ziens in Ilpendam (of Mijdrecht, dat kan ook natuurlijk).

36495171_10156277315832347_1990566133077377024_o

Selfie.

Rondstreeks half twaalf trekken we de boot uit de modder en varen terug naar de Amstel, lekker breed en diep. Het wordt steeds drukker met bootjes. We slingeren langs Uithoorn, mooie 17e eeuwse buitens en Ouderkerk aan de Amstel naar het uitgestrekte bruggencomplex in de A 10.

DSC_9670

Steeds drukker naarmate we Amsterdam naderen

Vooral Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel zijn mooie plaatsen om aan te leggen voor een terrasje of een boodschap, maar dat doen we niet. Vandaag is onze laatste vakantiedag. Daarna moeten we aan het werk: tanken (au), lekke watertank laten bekijken (au) en gras maaien bij Ma (au). We kijken onze ogen uit. Het bruggencomplex in de A 10 is indrukwekkend, maar de aanblik van Amsterdam vanaf de Amstel ook, vooral voorbij de Utrechtsebrug en de Berlagebrug. Het Amstelhotel staat majestueus te wezen en de Magere Brug gaat erg traag open.

DSC_9675

Amstelhotel

DSC_9677

Magere Brug

Wij liggen stationair te wachten terwijl het om ons heen barst van de sloepen en rondvaartboten die lekker door kunnen varen en ons wel weg kunnen kijken. Teringlijers. Ondertussen is het alweer behoorlijk warm.  Een eindje verderop, iets voorbij het museum de Hermitage, moeten we een scherpe bocht naar stuurboord maken, de Nieuwe Herengracht in. We hebben steeds contact via de marifoon met de brugbediener(s). Dat gaat op zich goed. Ze wilden ons eerst via de Zwanenburgwal en de Oudeschans leiden, maar daarvoor ben ik te hoog.

DSC_9683

In de Nieuwe Herengracht

Ook hier suizen de bootjes ons om de oren. Ik word er een beetje zenuwachtig van.  De bruggen in de Nieuwe Herengracht draaien redelijk snel en in no time varen we het Oosterdok in, langs het Scheepvaartmuseum en het namaak VOC-schip de Amsterdam om het Nemo Science Museum heen, door de Oosterdoksdoorgang het IJ op. Pfff! Eindelijk weer de ruimte!

DSC_9685

Scheepvaartmuseum

DSC_9689

NEMO Science Museum

DSC_9691

Nepperd

DSC_9698

Het Oosterdok uit; daar ligt het IJ!

De tocht naar Zaandam verloopt vlotjes en rond 17.00 uur kunnen we vastknopen aan de meerpalen van zwager Willem zijn werf. We zijn weer thuis. Aan een wederom gedenkwaardige vakantiereis per motorboot is een eind gekomen. Het voelt wel een beetje vreemd om op 2 juli te stoppen, terwijl de schoolvakanties in Nederland Noord nog niet eens zijn begonnen! Afijn, de grote drukte gaat aan ons voorbij, dat is een voordeel. Morgenoggend gaan we tanken bij Anton van Megen in de Voorzaan en vervolgens varen we door over de Zaan naar Alkmaar om bij Nicolaas Witsen naar onze lekkende tank te laten kijken. Ongetwijfeld zal daaraan op enig moment op deze website enige aandacht worden geschonken. Maar voor nu:…….tijd voor een vastmakertje (of twee)! Het was een fijne dag, wat zeg ik: een fijne vakantie!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s