Maandag, 15 juli 2019

Edam

23.16 uur. Net op onze splinternieuwe tv met “omgevingslicht” in HD kwaliteit naar de film “Notting Hill” gekeken, voor de zoveelste keer. Een geweldige, iconische, film naar mijn smaak, op gelijke hoogte met de “Shawshank Redemption”. Wij zitten lekker in onze comfortabele kajuit. Ingeborg hoog en droog op de stuurstoel en ik timmer weer ouderwets woorden kakkend op mijn laptop.

Het is zomer. De schoolvakanties zijn begonnen. Ingeborg mag zes weken uitrusten van een jaar hard werken met kleuters, maar eind augustus “moet” zij er weer tegenaan. Ik wil ook uitrusten na een dramatisch jaar met lekke watertanks, lekke patrijspoorten, lekke daken – de dakdekker is toevallig vandaag lekker bezig geweest -, een (loze) dreiging van lekke darmen en wat dies meer zij. 

Ach, er is zoveel gebeurd en ik heb het allemaal niet geboekstaafd. Dat tij wil ik keren. Daar gaat ie:

Morgen vertrekken we richting Friesland, waar zwager Willem en mijn zus Joke vertoeven op hun Laga. Maar eerst breng ik de auto naar huis en fiets met de elektrische plooifiets terug naar Edam, waar wij in de kantine koffie gaan drinken. Gezellig met alle andere zeventig plussers (jongeren zie je er bijna nooit tijdens koffietijd). We lullen en lachen wat af. Vroeger heb ik er al eens wat over geschreven, over dit “dagelijks bestuur”. Er is weinig veranderd; de onderwerpen vliegen van hot naar her maar met het verstrijken der jaren is het accent wat meer komen te liggen op zaken van medische aard en dat is goed. Na de koffie gaan we echt, met de zegen van Ma, 99 en still going strong ( “Ga nou maar jongen, ik red me wel”). 

Ik had nog wel wat dingen willen veranderen of vervangen, voordat we zouden vertrekken. Een goed functionerend “power system control panel” en misschien wat nieuwe instrumenten zou wel fijn zijn geweest, maar het gaat te goed in de nautische bedrijfstak, waardoor je gedwongen bent je “time-frame” aan te passen. Het is niet anders. Niet gezeurd, de olie, de filters en de impeller zijn vervangen, we kunnen weer een stootje hebben.

Wat we in Friesland gaan doen, weet ik eigenlijk niet. Misschien eindeloos misbruik maken van de Marrekriten of naar de Wadden of misschien naar Duitsland, de kanalen op (daar had Willem het over). We zullen zien. Ik wil eigenlijk wel bunkeren op Helgoland (diesel en drank). De diesel doet daar momenteel 1,05 euro de liter bij een afname van > 500 liter. Bovendien is Helgoland best leuk om te bezoeken. Je kan er goed wandelen. In 2016 waren wij daar reeds, samen met de Laga en ik heb goede herinneringen aan die tankbeurt en aan de ongelooflijke stank van de Jan van Genten op de rotsen aan de westkant van het eiland. 

Dus deze keer gaan we echt op de bonnefooi van de kant. We zien wel waar we uitkomen en beschouwen elke tocht nog steeds als een soort generale repetitie (ik wel tenminste) voor de grote trip naar de Middellandse Zee die wat mij betreft nog steeds op de rol blijft staan. We gaan het zien! 

Friesland, here we come!

00.27 uur. Het is donker in het vooronder. Ingeborg slaapt de slaap der rechtvaardigen en ik moet pissen. Tot morgen. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

6 reacties op Maandag, 15 juli 2019

 1. Metty en Peter zegt:

  Hoi Willem en Ingeborg, toch weer een stukje. Leuk Willem. Zou niet, meen ik dat je toen bij ons zei. Maaaaar leuk dat je van gedachte bent veranderd. Veel plezier ook. Lekker op de bonnefooi. Wij nu in Herkingen. Zijn ook in Middelburg ed geweest. Erg leuk ook. Heb het goed daar. Tot later weer.

  Liked by 1 persoon

 2. brandeltje76 zegt:

  Goede reis ouwers!

  Liked by 1 persoon

  • wingiv zegt:

   Hoi Lin, ik moest eerst even nadenken wie Brandeltje nou weer was! Dank je wel hoor en de zalm met aspergers waren erg lekker. Groeten aan Ricky.

   Like

 3. Nou dan een behouden vaart.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s